Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zásah hasičov! S požiarom rodinného domu bojovali dlhých deväť hodín, jeden zranený

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

DOLNÝ LIESKOV – Osemnásť profesionálnych hasičov z Považskej Bystrice, Púchova a z Trenčína zasahovalo od štvrtkovej (28. 10.) noci do piatkového rána pri likvidácii požiaru rodinného domu v obci Dolný Lieskov časť Tŕstie v Považskobystrickom okrese.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík, požiar zasiahol priestory na hornom podlaží, odkiaľ sa postupne rozšíril do podkrovia a na strechu trojpodlažného rodinného domu. Pri udalosti sa zranila jedna osoba.

Pri udalosti sa zranila jedna osoba 

"Profesionálni hasiči v spolupráci s členmi dobrovoľných hasičských zborov nasadili z vonkajšej strany rodinného domu, ako aj pomocou výškovej techniky postupne šesť hasebných prúdov a zranenej osobe poskytli do príchodu zdravotných záchranárov predlekársku prvú pomoc a ošetrenie. Na mieste udalosti zriadili riadiaci štáb. Následne pokračovali v hasení v interiéri. Súčasne hasiči čiastočne rozoberali konštrukciu strechy a priebežne vyhľadávali a likvidovali skryté lokálne ohniská," uviedol Petrík.

Požiar zlikvidovali krátko po siedmej hodine ráno 

Ako dodal, počas zásahu profesionálnym hasičom asistovali aj 18 členovia dobrovoľných hasičských zborov z obcí Pružina, Beluša, Dolný Lieskov a Dolný Lieskov - časť Tŕstie. "Po likvidácii požiaru, krátko po siedmej hodine ráno, hasiči miesto udalosti skontrolovali a následne odovzdali dobrovoľným hasičom z Dolného Lieskova, ktorí aktuálne vykonávajú ďalší dohľad nad požiariskom," uzavrel Petrík.

Viac o téme: Rodinný domPožiarHasičiDolný Lieskov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu