Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Požiar na covidovom oddelení: VIDEO Jedenásť pacientov neprežilo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo)

NAÍ DILLÍ – Jedenásť pacientov zahynulo v sobotu pri požiari, ktorý zachvátil covidové oddelenie nemocnice na západe Indie. Oznámila to miestna polícia, informuje agentúra AP.

Požiar vypukol v oddelení pre ľudí s ochorením COVID-19 nemocnice v meste Ahmednagar v štáte Maháraštra, východne od štátnej metropoly Bombaj. V tom čase sa tam nachádzalo 17 pacientov; zvyšní šiesti sú podľa polície v stabilizovanom stave.

Oddelenie postavili len nedávno 

Oddelenie pre pacientov s covidom, ktoré medzičasom uhasené plamene zničili, pritom v tejto nemocnici postavili len nedávno, napísala agentúra AFP. Tento rok už požiare zasiahli pandemické oddelenia viacerých indických nemocníc v čase, keď sa zdravotnícky systém krajiny dostal po výraznom náraste počtov infikovaných koronavírusom na pokraj kolapsu.

KORONAVÍRUS Požiar na covidovom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

Tento rok bolo už viac požiarov na covidových oddeleniach 

V máji zomrelo najmenej 16 pacientov s covidom a dve zdravotné sestry pri požiari v nemocnici v štáte Gudžarát, ktorý polícia po vyšetrovaní pripísala skratu na jednotke intenzívnej starostlivosti. V apríli prišlo o život 13 pacientov kliniky v Bombaji, len niekoľko dní po tom, ako si ďalší požiar v nemocnici v tomto meste vyžiadal 22 mŕtvych.

Viac o téme: PožiarNemocnicaIndiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu