Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šanta pokladá rozsudok v kauze zmeniek za dôvodný: Štefan Ágh sa plánuje odvolať

Vypočúvanie Jána Šantu Zobraziť galériu (2)
Vypočúvanie Jána Šantu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta nepodal odvolanie na Najvyšší súd (NS) SR voči verdiktu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý Štefana Ágha v kauze falšovania zmeniek TV Markíza odsúdil 12. októbra na 13-ročný nepodmienečný trest. Potvrdil to Šanta.

"Odvolanie som v danej veci nepodal, pretože predmetný rozsudo ŠTS Pezinok považujem za dôvodný a zákonný v celom jeho rozsahu," zdôraznil. Šanta už po vynesení rozsudku pre médiá uviedol, že nemá zásadné výhrady voči verdiktu. Či dovolanie podá na NS SR Štefan Ágh a aj jeho obhajca Štefan Neszméry nie je zatiaľ známe.

Šanta pokladá rozsudok v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FOTO TASR - Jakub Kotian)

Štefan Ágh by si mal spomínaný trest odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. On ani jeho obhajca Neszméry sa na vyhlásení verdiktu 12. októbra nezúčastnili. Zároveň súd previnilcovi vtedy uložil peňažitý trest vo výške 5000 eur a ochranný dohľad. Pokiaľ by ho nezaplatil, súd určil náhradný trest v rozmedzí piatich mesiacov väzenia. Súd ho uznal za vinného z obzvlášť závažného trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolupáchateľstvom.

Po doručení rozsudku využijeme opravný prostriedok a odvoláme sa, tvrdí Neszméry

Neprávoplatne odsúdenému Štefanovi Ághovi ani jeho obhajcovi Štefanovi Neszmérymu zatiaľ nebol doručený rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý Štefana Á. v kauze falšovania zmeniek TV Markíza odsúdil 12. októbra na 13-ročný nepodmienečný trest.

"Rozsudok a jeho písomné vyhotovenie mne ani môjmu klientovi neboli zatiaľ doručené. Následne po jeho prijatí využijeme opravný prostriedok a odvoláme sa voči vyhlásenému rozsudku," uviedol Neszméry. Vecou sa teda v budúcnosti bude zaoberať Najvyšší súd SR. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta odvolanie nepodá. "Odvolanie som v danej veci nepodal, pretože predmetný rozsudok ŠTS Pezinok považujem za dôvodný a zákonný v celom jeho rozsahu," zdôraznil.

Súd uznal Štefana A. za vinného z obzvlášť závažného trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolupáchateľstvom. Spomínaný trest by si mal odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň súd obžalovanému uložil peňažitý trest vo výške 5000 eur a ochranný dohľad. Pokiaľ by ho nezaplatil, súd určil náhradný trest v rozmedzí piatich mesiacov väzenia.

Viac o téme: ZmenkyTV MarkízaJán ŠantaŠtefan Ágh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu