Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Špecializovaný trestný súd rozhoduje o predĺžení väzby Jozefovi Brhelovi z kauzy Mýtnik

Jozef Brhel Zobraziť galériu (2)
Jozef Brhel (Zdroj: Ivan Mego)

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku sa v piatok poobede zaoberal otázkou predĺženia väzby obvinenému podnikateľovi Jozefovi Brhelovi z kauzy Mýtnik. Rozhodnutie by mohlo byť známe v pondelok (22. 11.). Potvrdil to advokát obvineného Ľudovít Štanglovič.

"Rozhodnutie v piatok nepadlo, proces pokračuje v pondelok 22. novembra poobede," spresnil Štanglovič. Najvyšší súd (NS) SR začiatkom novembra zamietol sťažnosť Jozefa Brhela voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, ktorý nevyhovel jeho štvrtej žiadosti o prepustenie. Súd sa stotožnil s rozhodnutím ŠTS, podľa ktorého dôvody útekovej a kolúznej väzby naďalej trvajú.

Podnikateľa obvinili a zadržali v rámci januárovej policajnej akcie Mýtnik. V rámci akcie obvinili aj jeho brata Petra Brhela, exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Grega a konateľku IT spoločnosti Allexis Janu Rovčaninovú V novembri Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v kauze Mýtnik aj Jozefa Brhela mladšieho, syna už obvineného Jozefa B.

Špecializovaný trestný súd rozhoduje
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkali trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s korupciou. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka neskôr zastavil trestné stíhanie Petra Brhela ako nedôvodné, a to pre absenciu dôkazov. Jozef B. mladší je obvinený z trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Viac o téme: VäzbaŠTSJozef BrhelMýtnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu