Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najprísnejšie podmienky platia v 10 okresoch: Bratislava zatiaľ odoláva! COVID mapa sa sfarbuje do bordova

Covid automat Zobraziť galériu (6)
Covid automat (Zdroj: korona.gov)

BRATISLAVA - Od dnes bude na Slovensku v čiernej farbe desať okresov. V druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej fáze, bude 30 okresov. Okresy Kežmarok a Trebišov prešli z červenej do bordovej farby. Červených okresov bude 27, oranžových 12.

archívne video

COVID automat sa zatiaľ nebude meniť: TOTO sú dôvody odborníkom! V čiernych okresoch je riziko nákazy obrovské​ (Zdroj: Topky/Maarty)

V stupni ostražitosti - oranžová farba - budú okresy Bratislava I - V, Dunajská Streda, Galanta, Komárno, Partizánske, Pezinok, Šaľa a okres Trnava.

V prvom stupni ohrozenia - červené okresy - budú od pondelka okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Štiavnica, Brezno, Gelnica, Hlohovec, Ilava, Levice, Malacky, Myjava, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Piešťany, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Senec, Senica, Topoľčany, Trenčín, Turčianske Teplice, Žarnovica, Zlaté Moravce a okres Zvolen.

Je ROZHODNUTÉ: COVID automat sa pre čierne okresy nemení! Očkovaní majú slobody dosť, riziko nákazy je obrovské

V druhom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá bordovej farbe, budú okresy Banská Bystrica, Bytča, Detva, Dolný Kubín, Humenné, Kežmarok, Košice I - IV, Košice-okolie, Krupina, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Námestovo, Poltár, Poprad, Prešov, Ružomberok, Skalica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Trebišov, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žiar nad Hronom a okres Žilina.

Medzi čierne okresy, ktoré zodpovedajú tretiemu stupňu ohrozenia, budú zaradené okresy Bardejov, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Michalovce, Sabinov, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník a okres Tvrdošín.

Covid automat
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: korona.gov)

Opatrenia v čiernej farbe

V čiernej farbe v interiéri bude povinný respirátor. Chrániť sa budete musieť aj vonku, v exteriéri je až na výnimky povinné rúško. Hromadné podujatia budú môcť byť len pre kompletne zaočkovaných, aj to len do 100 osôb za prísnych protiepidemiologických opatrení s tým, že organizátori si budú musieť povinne viesť zoznam účastníkov. To isté platí aj pre bohoslužby s tým rozdielom, že tie sa budú môcť konať aj v režime OTP (očkovaní, testovaní, tí, čo prekonali COVID-19, max 1 osoba na 15 m2) a základ (max 1 osoba na 25 m2 + povinný zoznam účastníkov).

Najprísnejšie podmienky platia v
Zobraziť galériu (6)

Svadby, kary, oslavy či fitká dostanú stopku

Horšie to však bude s konaním svadieb, karov, usporiadaním osláv či večierkov. Keďže ide o vysoko rizikovú aktivitu, v čiernej fáze sú úplne zakázané. Iné je to v prípade obradov ako je sobáš, krst, pohreb a pod., tie sa budú v prípade kompletne zaočkovaných riadiť podľa hromadných podujatí, čo sa týka režimov OTP aj základ, bude sa ich môcť zúčastniť maximálne 6 osôb s výnimkou pohrebov.Úplnú stopku však dostanú fitká, wellnessy, aquaparky a kúpele.

Najprísnejšie podmienky platia v
Zobraziť galériu (6)

Najprísnejšie podmienky platia v
Zobraziť galériu (6)

Čo sa týka bazénov a plavární, tie môžu byť otvorené takisto len pre plne zaočkovaných, a to pre maximálny počet 10 osôb s tým, že organizované skupiny sa riadia podľa športového automatu. Ľahké to nebudú mať ani reštaurácie, ktoré do interiéru nebudú môcť v čiernych okresoch pustiť nikoho. Vo všetkých troch režimoch je povolený len okienkový predaj a zachovaný ostáva rozvoz.

Najprísnejšie podmienky platia v
Zobraziť galériu (6)

Viac o téme: SemaforPodmienkyKoronavírusCovid automat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu