Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Správanie futbalových fanúšikov bolo nechutné: SaS žiada exemplárne tresty

Výtržnosti počas zápasu Spartak Trnava-Slovan Bratislava Zobraziť galériu (4)
Výtržnosti počas zápasu Spartak Trnava-Slovan Bratislava (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) odsudzuje správanie sa futbalových výtržníkov počas nedeľného (17. 10.) zápasu Spartak Trnava – Slovan Bratislava. Pre obidva tímy zároveň očakávajú exemplárne tresty. V pondelok o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

"V mene všetkých slušných priaznivcov športových podujatí a v mene všetkých detí, ktorých bolo na derby Trnava - Slovan na štadióne v Trnave neúrekom, sa dištancujem od nechutného správania sa časti fanúšikov z oboch táborov. Rizikový zápas bol nezvládnutý v mnohých ohľadoch," povedal štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár. Ako dodal, vyzývajú vedenie slovenského futbalu, aby v tejto kauze postupovalo veľmi razantne.

Výtržnosti počas zápasu Spartak
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

Podľa podpredsedu Výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Radovana Slobodu (SaS) je takéto správanie absolútnou neakceptovateľnou hanbou pre celý slovenský futbal. "Žiadame exemplárne tresty pre oba tímy, pretože nielen, že zlyhala organizácia zápasu, ale každý tím nesie vinu za svojich fanúšikov. Únia ligových klubov musí rozhodnúť promptne a rýchlo, aby to bolo ponaučenie pre ďalšie zápasy. Je neprijateľné, keď namiesto kvalitného futbalu majú všetky naše mladé talenty za príklad len bitku a násilnosti," doplnil Sloboda.

Výtržnosti počas zápasu Spartak
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

Šláger 11. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava sa v nedeľu nedohral. Hlavný rozhodca Filip Glova ho predčasne ukončil po dlhej prestávke, ktorú spôsobili výtržnosti fanúšikov.

Usporiadateľ situáciu nezvládol, na štadióne museli zasiahnúť kukláči

Polícia do bezpečnostných opatrení nasadila stovky policajtov, ktorí dohliadali na verejný poriadok v meste Trnava. Okrem policajtov na ulici boli vyčlenené zásahové skupiny, ktoré boli operatívne umiestnené na štadióne, pripravené  zasiahnuť v prípade, že sa situácia organizátorovi vymkne spod kontroly. Do opatrení boli velení aj policajti, ktorí kontrolovali pracovníkov SBS.

"Polícia však nenesie zodpovednosť za dôslednosť organizátora pri kontrolách fanúšikov pri vstupe na štadión, ani samotné zabezpečenie vnútorných priestorov proti voľnému pohybu fanúšikov," tvrdí komuninačné oddelenie Policajného zboru v Trnave.

Výtržnosti počas zápasu Spartak
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

Policajti zasahovali najmä v sektore hostí a na samotnom štadióne. Za pomoci donucovacích prostriedkov policajti vytlačili dav zo štadiónu a v policajnom kordóne boli fanúškovia Slovanu vyvedení až na železničnú stanicu. Pri služobnom zákroku  pod jednotným velením došlo k zraneniu 6 osôb. Traja z nich boli jednorazovo ošetrení a ďalší traja boli so zranením hlavy prevezení do trnavskej nemocnice

Počas bezpečnostných opatrení policajti riešili ešte pred zápasom tri osoby za priestupky. Dvom fanúšikom Slovana policajti uložili za porušenie zákona o športových podujatiach blokové pokuty vo výške 200 eur. Ďalší muž z fanklubu Slovana je podozrivý za vhadzovanie pyrotechniky do davu. V súvislosti s konaním osôb na samotnom štadióne, polícia začala trestné stíhanie pre výtržníctvo, z ktorého sú podozrivé všetky osoby, ktoré neoprávnene vošli na hracie pole ale aj tí, ktorí narušili verejný poriadok. Polícia požiadala organizátora o kamerové záznamy a súčinnosť pri stotožnení konkrétnych osôb. 

 

Téma dňa s Petrom Bielikom dnes o 19.50 hod.Trnava nezvládla futbalové derby

Dnešná Téma dňa bude aktuálne rozoberať víkendové udalosti v súvislosti so zápasom medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan, ktorý musel byť predčasne ukončený kvôli výtržnosti fanúšikov.

Hosťami diskusnej relácie budú : Dušan Galis (Smer-SD), poslanec NR SR, majster Európy, tréner reprezentácie, Igor Kašper (Sme rodina), poslanec NR SR, Radovan Sloboda (SaS), poslanec NR SR (Skype)

Viac o téme: VýtržníciSaSSpartak TrnavaSlovan Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu