Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Krčméry sa po útokoch rozhodol pre rázny krok: Ukrýva sa v zahraničí, dôvodom sú dezoláti!

Vladimír Krčméry Zobraziť galériu (3)
Vladimír Krčméry (Zdroj: FB/MZ SR)

BRATISLAVA – Očkovanie je naďalej na Slovensku mimoriadne kontroverzná téma. Jedni ho podporujú, ďalší odsudzujú. Pred domami lekárov, ktorí očkovanie podporujú, sa už konali viaceré protesty. Okrem toho antivaxeri zorganizovali protesty aj pred očkovacími centrami. Infektológ Vladimír Krčméry sa však rozhodol pre rázny krok – kvôli dezolátom sa ukrýva v zahraničí!

Vladimír Krčméry sa v boji proti koronavírusu zapísal ako prvý zaočkovaný Slovák. Stalo sa tak počas druhého sviatku vianočného. Kvôli očkovaniu a jeho propagácií si však musel vytrpieť urážky, slovné vyhrážky, aj protesty pred vlastným domom.

Archívne VIDEO COVID pacientov v nemocniciach pribúda: Začala sa prvá fáza reprofilizácie

COVID pacientov v nemocniciach pribúda: Začala sa prvá fáza reprofilizácie (Zdroj: Vladimír Lengvarský, nemocnice, reprofilizácia, Matej Mišík)

Aj z toho dôvodu sa rozhodol, že sa pre istotu presťahuje do zahraničia. Informoval o tom portál sme.sk. „Z bezpečnostných dôvodov sa zdržuje m v zahraničí a na Slovensko chodím len v nevyhnutných prípadoch,“ povedal pre portál Krčméry. Odporcovia očkovania spočiatku na Krčméryho neútočili, postupne sa však útoky na jeho osobu začali stupňovať.

Aj ďalší

Voči jeho osoby písali nenávistné komentáre, urážali ho, čo napokon vyústilo do toho, že počas leta sa odporcovia očkovania postavili pred jeho dom, kde protestovali a vyzývali ho k tomu, aby s nimi diskutoval. Okrem toho ho obviňovali z genocídy a vyhrážali sa smrťou jeho deťom. Polícia v jeho prípade vedie trestné stíhanie za nebezpečné vyhrážanie a dva priestupky voči občianskemu spolunažívaniu. Samotný Krčméry podal dve civilné žaloby za krivé obvinenie z genocídy.

Krčméry sa po útokoch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Maarty)

Problémy s protestami pred domami mali aj ďalší podporovatelia očkovania. Tie sa konali aj pred bydliskami pediatričky Eleny Prokopovej, ktorú obviňovali z toho, že zabíja deti tým, ak nabáda ľudí na ich očkovanie. Podľa slov pediatričky však nechodia vyhrážky len jej, ale aj jej sestrám v ambulancii, či jej deťom. „Už to berieme ako folklór,“ povedala. Ďalším terčom dezolátov bol aj infektológ Pavol Jarčuška. Ten však pre vysoké pracovné vyťaženie nemá čas ich sledovať.

Krčméry sa po útokoch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„Je to také, ako keď sa vám vo vojne vyhrážajú, že vás zastrelia,“ povedal. V súvislosti s protestom pred jeho domom vedie košická polícia trestné stíhanie za nebezpečné vyhrážanie a výtržníctvo. Vyhrážkam pravidelne čelí aj hlavný hygienik Ján Mikas, ale aj ďalší jeho kolegovia a regionálni hygienici. „V čase, keď venujeme celú svoju energiu tomu, aby tretia vlna pandémie prebehla s čo najmenšími škodami, musíme, bohužiaľ, riešiť aj takéto problémy,“ povedala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Dáša Račková.

 


 

 

Viac o téme: OčkovanieJán MikasVladimír KrčméryInfektológPavol JarčuškaElena Prokopová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu