Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vymení luxus za mreže? Na Plačkovú a ďalších podal prokurátor návrh na väzbu! Rozhodne súd

Zuzana Plačková Zobraziť galériu (3)
Zuzana Plačková (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Kokaín a kaviár zrejme nebude len módna značka Strauszovcov. Obvinená Plačková s manželom Reném Straszom mali podľa vyšetrovateľa predávať tvrdé drogy. Usvedčovať ich majú aj odposluchy. Teraz hrozí, že influencerka skončí za mrežami.

ŠOK! Zuzanu Plačkovú zbalila polícia: Pre drogovú trestnú činnosť! (Zdroj: Ján Zemiar)

Známa influencerka Zuzana Plačková a jej manžel René Strausz strávili ďalšiu noc za mrežami. Či tam pobudnú dlhšie, je otázne. Už dnes o tom rozhodne sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Peter Pulman, Prokurátor totiž podal na Plačkovú, jej manžela a ďalších osem ľudí návrh na väzbu. Ako prvý o tom informoval portál noviny.sk

Poriadne si zavarili! Plačková so Strauszom mali predávať KOKAÍN: Vyšetrovateľ spomína aj odpočúvanie

Sudca má začať prvú päticu obvinených vypočúvať o druhej popoludní a druhú päticu, v ktorej má byť aj Plačková so Strauszom, o piatej poobede. Influencerke tak hrozí, že luxus, na aký bola doteraz zvyknutá, vymení za mreže. 

Obchodovanie s kokaínom

Bývalá playmate a jej manžel sú obvinení zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a pre obvzlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Trestnú činnosť mala skupina páchať už od roku 2012. Plačková spolu s manželom a ďalšími troma obvinenými mali distribuovať kokaín nižšie postaveným dílerom, ale aj koncovým užívateľom. Z uznesenia o vznesení obvnienia vyplýva, že trestné stíhanie boli začaté už minulý rok 29. septembra. "Zločinecká skupina v zložení Tibor Gubáň, Peter Šoka, Miroslav Farkaš, Dávid Lukáč, René Strausz a Zuzana Strausz Plačková, pôsobiaca na území Trnavského, Bratislavského a Trenčianskeho kraja, v čase od roku 2012 až po súčasnosť, vykonávali za účelom zisku, prostredníctvom vytvorenej infraštruktúry osôb, dovoz drogy zvanej kokaín a následne ju distribuovali cez sieť dílerov tejto zločineckej skupiny koncovým užívateľom drogy," píše sa v uznesení. Vyšetrovateľ dodáva, že presné množstvo kokaínu nie je možné zistiť, rovnako ani hodnotu vyrobenej drogy.

Zuzanu Plačkovú a jej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/queen.plackova)

Pri domovej prehliadke u manželov Strauszových zaistili šesť mobilných telefónov, notebook a občiansky preukaz na meno Mário Herák. Vyšetrovateľ konštatuje, že doposiaľ neboli odsúdení za žiadnu konkrétnu trestnú činnosť. "Je však potrebné uviesť, že v rámci svojich obchodných aktivít, predávajú oblečenie pod nimi vytvorenou značkou Cocaine and Caviar," píše vyštrovateľ. Obaja odmietli vypovedať a uviedli len, že sú nevinní, drogy nekonzumujú ani nepredávajú. Usvedčovať ich však majú svedkovia a odposluchy.

Viac o téme: DrogyKokaínVäzbaZločinecká skupinaObvinenie Zuzana PlačkováNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu