Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poriadne si zavarili! Plačková so Strauszom mali predávať KOKAÍN: Vyšetrovateľ spomína aj odpočúvanie

Zuzanu Plačkovú a jej manžela Reného obvinili z drogovej trestnej činnosti. Zobraziť galériu (5)
Zuzanu Plačkovú a jej manžela Reného obvinili z drogovej trestnej činnosti. (Zdroj: Instagram/queen.plackova)

BRATISLAVA - Hrozí im vysoký trest! Zuzana Plačková s manželom Reném Strauszom strávili ďalšiu noc v policajnej cele. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry im vzniesol obvinenie z dvoch skutkov.

ŠOK! Zuzanu Plačkovú zbalila polícia: Pre drogovú trestnú činnosť! (Zdroj: Ján Zemiar)

Bývalá hviezda reality šou Zuzana Plačková spolu s manželom Reném Strauszom majú za sebou ťažký začiatok týždňa. V pondelok ráno ich zadržali elitní policajti Národnej kriminálnej agentúry. Dnes už majú na krku obvinenia pre zločin založenia zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a pre obvzlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. 

Plačková ako členka zločineckej skupiny? Na krku má obvinenie! Zastupuje ju advokát známy z Kočnerovej kauzy

Z uznesenia o vznesení obvinenia vyplýva, že manželia mali vykonávať koordinovanú trestnú činnosť spolu s ostatnými obvinenými od roku 2012 až do času ich zadržania. Okrem drog, mali páchať aj zločiny násilného a majetkového charakteru. 

Kokaín a kaviár

Plačková spolu s manželom a ďalšími troma obvinenými mali distribuovať kokaín nižšie postaveným dílerom, ale aj koncovým užívateľom. Z uznesenia o vznesení obvnienia vyplýva, že trestné stíhanie boli začaté už minulý rok 29. septembra. 

"Zločinecká skupina v zložení Tibor Gubáň, Peter Šoka, Miroslav Farkaš, Dávid Lukáč, René Strausz a Zuzana Strausz Plačková, pôsobiaca na území Trnavského, Bratislavského a Trenčianskeho kraja, v čase od roku 2012 až po súčasnosť, vykonávali za účelom zisku, prostredníctvom vytvorenej infraštruktúry osôb, dovoz drogy zvanej kokaín a následne ju distribuovali cez sieť dílerov tejto zločineckej skupiny koncovým užívateľom drogy," píše sa v uznesení. Vyšetrovateľ dodáva, že presné množstvo kokaínu nie je možné zistiť, rovnako ani hodnotu vyrobenej drogy.

Poriadne si zavarili! Plačková
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Poriadne si zavarili! Plačková
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Pri domovej prehliadke u manželov Strauszových zaistili šesť mobilných telefónov, notebook a občiansky preukaz na meno Mário Herák. Vyšetrovateľ konštatuje, že doposiaľ neboli odsúdení za žiadnu konkrétnu trestnú činnosť. "Je však potrebné uviesť, že v rámci svojich obchodných aktivít, predávajú oblečenie pod nimi vytvorenou značkou Cocaine and Caviar," píše vyštrovateľ. Obaja odmietli vypovedať a uviedli len, že sú nevinní, drogy nekonzumujú ani nepredávajú.

Odpočúvali ich?

Z uznesenia o vznesení obvinenia vyplýva, že jednotliví členovia zločineckej skupiny boli stotožnení a "ustálení" na základe odpočúvania a záznamu telekomunikačnej prevádzky. Príkaz bol vydaný sudcom pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu. 

"Bola ustálená komunikácia páchateľov ohľadom páchania skutkov a boli ustálené jednotlivé objekty, v ktorých sa páchatelia zdržiavali," píše sa v uznesení s tým, že v súčasnej dobe sú tieto úkony v utajenom režime. 

Poriadne si zavarili! Plačková
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

V rámci akcie CHIKARA bolo zadržaných viacero podozrivých osôb a bolo vykonaných niekoľko domovýxh, nebytových aj osobných prehliadok. Vyšetrovateľ nakoniec obvinil dokopy 15 osôb. Z výsluchov zadržaných podozrivých osôb vyplýva, že manžel Zuzany Plačkovej mal byť "spojka do lepšej spoločnosti"

Obchodovali aj s pervitínom

Zvyšní obvinení členovia zločineckej skupiny mali podľa uznesenia o vznesení obvinenia obchodovať aj s pervitínom. Na výrobu tejto drogy mali z Poľska na Slovensko dovážať tablety s názvom Cirrus 120mg, z čoho mali vyrobiť pervitín a ten predávali ďalším dílerom alebo konzumentom. Členovia skupiny sa od roku 2012 striedali a to aj preto, že niekoľko z nich skončilo vo väzbe. 

Uznesenie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky.sk)

 

Viac o téme: DrogyZločinecká skupinaObvinenie Zuzana PlačkováNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu