Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia opätovne zaznamenala telefonické podvody na senioroch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Polícia v Trenčianskom kraji opätovne zaznamenala podvody na senioroch prostredníctvom telefonátov. Muž mal v Bánovciach nad Bebravou oklamať 67-ročnú ženu, tá prišla o 13.500 eur. V pondelok o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Ženu mal telefonicky kontaktovať muž, ktorý sa predstavil ako lekár z nemocnice v Topoľčanoch a oznámil jej vymyslenú legendu, že jej syn mal autonehodu, ktorej bol vinníkom a je hospitalizovaný v nemocnici spolu s ďalšími jej účastníkmi," opísala Kuzmová. 

Muž mal seniorku následne presvedčiť, že je potrebné, aby vložila na ním uvedený účet 6500 eur, čo žena aj urobila. Následne mal muž opätovne ešte dvakrát ženu telefonicky kontaktovať, zakaždým s tým, že je potrebné vložiť na ten istý účet ešte po 3500 eur. "Žena toto podľa jeho inštrukcií spravila, čím jej neznámy páchateľ spôsobil škodu vo výške 13.500 eur," ozrejmila Kuzmová. 

Ďalší podobný prípad, ale so šťastnejším koncom, sa podľa nej stal 89-ročnej žene z Dubnice nad Váhom. "Telefonicky ju mal kontaktovať muž vydávajúci sa za policajta s tým, že ju presvedčil, že peniaze, ktoré má vložené na svojom účte v banke, sú ohrozené. Muž mal ďalej túto ženu inštruovať k tomu, aby vybrala svoje peniaze vo výške 7000 eur z účtu a následne ich mala ísť vložiť na ním uvedený účet v inej banke. Toto žena išla podľa pokynov muža spraviť," priblížila s tým, že vďaka pohotovej reakcii zamestnancov banky, ktorí vec oznámili na tiesňovú linku 158, boli peniaze 89-ročnej ženy zachránené.

Viac o téme: Polícia SenioriTelefonické podvody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu