Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žena dostala ponuku skvelého zárobku, ale.... VEĽKÉ VAROVANIE! Výstraha aj pre ostatných

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Opatrnosť bola na mieste. Mladá žena dostala ponuku práce za zárobok, aký sa len tak nevidí. Teraz varuje aj ďalšie ženy, ktoré by sa mohli ocitnúť na jej mieste, aby neboli naivné.

Príbeh mladej ženy začal potom, ako ju neznámy muž kontaktoval prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Pripravenú mal pre ňu pracovnú ponuku, ktorá zahŕňala fotenie pre jednu firmu. "Za fotenie ponúkal finančnú odmenu 20 000 eur za deň formou vyplácania na ruku," uviedla žena, ktorej sa však ponuka zdala očividne podozrivá, a preto sa obrátila na políciu.

Pred podobnými ponukami teraz vystríha aj iné ženy a vyzýva ich, aby neboli naivné. "Týmto by som chcela varovať hlavne mladé naivné dievčatá, aby kvôli predstave vysokého finančného zárobku neskončili na vašej stránke v sekcii nezvestných osôb,“ odkázala.

Žena dostala ponuku skvelého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

K varovaniu sa pridala aj polícia. "Jeden deň, dvadsaťtisíc. Každý hneď pokýva hlavou v negatívnom zmysle, že to nie je možné. Zo skúsenosti však už vieme, že sú ľudia, ktorí uveria. Zvlášť mladí, ktorých nič neoslovuje, nič nebaví, sú v zdanlivo bezvýchodiskovej situácii a najlepším riešením na všetko je nájsť si dobrú prácu niekde v zahraničí," uviedli.

Žena dostala ponuku skvelého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Situácia však môže razom skončiť inak. "Medzi najväčšie nebezpečenstvá s ktorými sa môžete stretnúť je obchod s ľuďmi. Mnohí si myslia, že obeťami obchodu s ľuďmi sa stávajú naivní, dôverčiví ľudia s nižším vzdelaním či ľudia v ťažkej životnej situácii. V skutočnosti často ide o mladých aktívnych ľudí, ženy a mužov, ktorí chcú vycestovaním do zahraničia zmeniť svoj život, získať skúsenosť, naučiť sa jazyk a zarobiť si," vysvetlili a apelujú, aby si ľudia a každú prácu najskôr preverili.

Viac o téme: PozorPolícia Facebook Opatrnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu