Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovský rómsky bašavel v Prešove: Plný parket, ľudia nedodržiavali opatrenia ani rozostupy!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: youtube.com / Gitano CHANNEL)

PREŠOV – Politici, odborníci, lekári – všetci vyzývajú ľudí k tomu, aby boli opatrní a ak môžu, nech presunú všetky masové oslavy a svadby na budúci rok. Niektorí tak spravili, iní si myslia, že sa ich to netýka a s radosťou organizujú masové akcie. Jedna taká sa počas sviatku organizovala v okrese, ktorý už bol v tom čase oranžový.

Podľa portálu pluska.sk sa v prešovskom DK ROH, v reštaurácii Klub konala počas sviatku Sedembolestnej panny Márie konala masová rómska zábava. A to bez rúšok či dodržiavania iných opatrení. Parket bol plný, nedodržiavali sa ani povinné rozostupy. Video zo zábavy je dostupné aj na sociálnych sieťach. Z neho je zrejmé, že na parkete bolo účastníkov oveľa viac, ako povoľujú hygienici a opatrenia.

Obrovský rómsky bašavel v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube.com / Gitano CHANNEL)

Okres Prešov bol už od 13. septembra je v stupni ostražitosti – v tzv. oranžovej farbe. Prísnejšie opatrenia platia aj pre hromadné podujatia, ako sú svadby, oslavy či kary. V prípade protokolu OTP – teda prekonaní, očkovaní, testovaní, je dovolené organizovať svadbu, oslavu a podobne s účasťou maximálne 50 ľudí v interiéri a 100 ľudí v exteriéri. V prípade, ak sú na oslave či svadbe všetci zaočkovaní, sa tento počet zvyšuje na dvojnásobok (100 osôb v interiéri a 200 v exteriéri). Povinnosťou je zoznam účastníkov. Okrem toho je povinnosťou nosiť rúško v interiéri a na hromadných podujatiach aj v exteriéri.

Obrovský rómsky bašavel v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube.com / Gitano CHANNEL)

Prešovskí hygienici údajne nemajú informáciu o tom, že by sa v Prešove počas sviatku konala nejaká rómska zábava. Okrem Prešov je už od dnes červený, epidemiologická situácia sa tam výrazne zhoršila. Pre ľudí to znamená ešte prísnejšie opatrenia, ako doteraz. 

 

Viac o téme: HygieniciCOVID automatRómska zábavaRómsky BašavelDK ROH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu