Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Návšteva pápeža znamená posilnenie viery i poctu pre krajinu, tvrdí Bugár

Bývalý predseda Mosta-Híd Béla Bugár Zobraziť galériu (2)
Bývalý predseda Mosta-Híd Béla Bugár (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Návšteva pápeža znamená pre veriacich posilnenie viery i poctu pre celú krajinu. Uviedol to bývalý predseda Mosta-Híd Béla Bugár v súvislosti s návštevou pápeža Františka na Slovensku.

"Návšteva pápeža pre veriacich aj v dobrých časoch znamená posilnenie ich viery a veľkú poctu pre celú krajinu, ktorú navštívi. Mnohí si pamätáme nadšenie, ktoré sprevádzalo prvú návštevu Jána Pavla II. Najmä jeho prvú návštevu, keď nám po páde predchádzajúceho režimu prinášal nádej, že budovanie krajiny na demokratických princípoch zvládneme," skonštatoval Bugár.

Pápež František
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

Podčiarkol, že ľudia aj v týchto časoch potrebujú podobnú podporu. Poukázal na dôsledky pandémie, ktorá podľa neho ľudí unavila, ale aj na opatrenia vlády, ktoré označil za chaotické. "Žiaľ, aj prípravy na návštevu pápeža Františka sú chaotické, ľudia si nemôžu byť istí, či o ich bezpečnosť a zdravie bude dostatočne postarané," poznamenal a vyzval ľudí, aby boli počas stretnutia s pápežom opatrní a ohľaduplní. "Prejavujeme tým úctu a vďaku Svätému Otcovi za jeho návštevu práve počas pandémie," uzavrel.

Pápež František na septembrovej (12. - 15. 9.) návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

Viac o téme: Návšteva PápežBéla Bugár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu