Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zrážka rýchlika s nákladiakom: FOTO Posádka vyskakovala priamo z auta, polícia hovorí o zázraku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

BRATISLAVA - Rýchlik z Košíc do Bratislavy sa pri obci Letanovce v okrese Spišská Nová Ves zrazil s nákladným autom, ktoré dostalo na železničnom priecestí poruchu. Posádka stihla z vozidla vyskočiť. Na prvom vozni vlaku sa v dôsledku nárazu rozbilo sklo, jedna osoba tam utrpela zranenia.

Košická krajská polícia v tejto súvislosti uviedla, že k dopravnej nehode došlo v katastri obce Spišské Tomášovce, kde sa osobný vlak zrazil s nákladným motorovým vozidlom TATRA. "Rušňovodič a vodič motorového vozidla boli podrobení dychovým skúškam s negatívnym výsledkom. Pri dopravnej nehode sa nikto nezranil. Vlaková a cestná doprava je v tomto úseku úplne zastavená," uviedli. 

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Polícia podotkla, že je zázrak, že sa nikto nezranil. 

Zrážka rýchlika s nákladiakom:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

O prerušení dopravy v danom úseku informoval aj hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč. K nehode malo podľa Kováča prísť v sobotu ráno o 9.10 h, ide o rýchlik 604 Tatran. Dopravu nahradili autobusmi. Cestujúci musia rátať s meškaním vlakov, pretože k zrážke došlo na hlavnom železničnom ťahu. Jedna osoba bola zranená a ďalšia bola v dôsledku šoku prevezená do nemocnice, priblížil Kováč.

"Pravdepodobne došlo k poruche vozidla na priecestí. Vodič ešte z neho stihol vyskočil a nejakým spôsobom sa snažil mávať na rušňovodiča. Avšak tam je rýchlosť 100 kilometrov za hodinu, čiže on nedokáže zabrzdiť na krátkej vzdialenosti," poznamenal Kováč.

Zrážka rýchlika s nákladiakom:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

 

Viac o téme: NehodaVlakRýchlikBratislavaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu