Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

AKTUÁLNE Zakladala stranu s Kiskom, dnes svoj boj vzdala: Marcinková odchádza zo Za ľudí!

Vladimíra Marcinková
Vladimíra Marcinková (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Strana Za ľudí sa definitívne rozpadá. Z tímu odchádza jedna zo zakladajúcich členiek Vladimíra Marcinková. Stála pri Andrejovi Kiskovi v čase, keď kandidoval na prezidenta, ale aj v čase, keď sa strana zrodila. Dnes svoj boj vzdala a odchádza.

"V živote som si myslela, že keď niečo robíte naozaj úprimne, veríte tomu a dáte do toho maximálne úsilie - vyjde to," začala svoj status Marcinková. Práve tieto slová adresovala Andrejovi Kiskovi na jednom z ich prvých stretnutí s dovetkom, že bude prezident. V čase, keď stranu zakladala mala 20 rokov.

VIDEO Marcinková mala ešte donedávna nádej

Marcinková vyhlásila, že stoja za Mikulcom, nad stranou Za ľudí vraj ako jedna z posledných ešte palicu nezlomila (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Svoj boj vzdávam, stranu nám uniesli

Kiska jej povedal, že sa mýli a začal opisovať všetky svoje neúspechy. "Od toho momentu prešlo 10 rokov, a popri pozitívnych miľníkoch v jeho tíme, ktoré posunuli Slovensko o krok ďalej od mafiánskych praktík Smeru, definitívne podpisujem aj spoločný neúspech. Snahu vybudovať politický subjekt, ktorý by spojil odbornosť, slušnosť a takú tú žiadúcu “normánosť” v politike. Subjekt sme nazvali Za ľudí," napísala Marcinková. 

"Dnes, po niekoľkých mesiacoch úsilia o zachránu tejto strany a ďalšieho jej vývoja, tento boj vzdávam. Stranu uniesli ľudia, ktorých hodnoty sa od tých, na ktorých sme stranu zakladali, veľmi líšia. Preto vystupujem zo strany Za ľudí a z jej orgánov," uviedla.

Remišová mi dala lekciu

Stranu zakladala s Andrejom Kiskom a ďalšími troma ľuďmi. "Vložila do nej svoje politické ideály, mladícke úspory, a aj fyzické sily, keď som s dcérkou pod srdcom, strávila osem týždňov v dodávke na cestách po Slovensku, aby som druhých presvedčila o svojich snahách," opisuje situáciu už bývalá členka. 

"S nadšením som spoznávala ľudí, ktorí sa k nám pridávali. Veronika Remišová patrila medzi nich. Dnes sa mi s jej menom spája asi najužitočnejšia lekcia, akú som zatiaľ v politike dostala - nedávať záruky za druhých, iba sám za seba. Nebudem klamať. Prežívam veľké osobné sklamanie, ale moju snahu odstraňovať krivdy na ľudských právach a zlepšovať postavenie slovenských rodín to nijako neovplyvní," dodala Marcinková a poďakovala všetkým členom. 

Nový správca nás vyhodil

Statusom na FB opisuje situáciu aj Marcinkovej otec Vladimír Ledecký. Stranu zrejme takisto opúšťa. "Ukradli mi dom. Vlastný. Stavali sme ho s priateľmi. Bol dobre rozostavaný, ešte nedokončený. Nový správca nás vyhodil. Všetkých. Mali sme iný názor ako ho dostavať a ako v ňom žiť. Znepríjemňoval nám systematicky náš pobyt, až sme odišli," metaforou na rozostavaný dom naráža na Remišovú. O tom, že ich zo strany chce vyhodiť, hovorila aj Mária Kolíková.

"Pomáham v domove pre ľudí bez domova. Zdieľam dnes rovnaké pocity ako oni. Nie je to nič príjemné. Oklamaný. Podvedený. Zbytočná celá moja robota. Degradované moje postoje. Znegovaná pozitívna energia. Tak sme to ukončili. Ideme vlastnou cestou," napísal s tým, že stranícka práca pre neho nikdy nebola prvoradá, dôležitejšie boli pre neho regióny. Nechce ostať znechutený a ani nosiť nenávisť v srdci. Ledecký plánuje pokračovať vo svojej doterajšej činnosti. 

Viac o téme: Veronika RemišováMária KolíkováZa ľudíVladimíra Marcinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu