Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Smer sa dočkal: Mimoriadna schôdza o odvolávaní Romana Mikulca bude už tento týždeň

Minister vnútra Roman Mikulec Zobraziť galériu (2)
Minister vnútra Roman Mikulec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR, na ktorej chce opozícia odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie, začne vo štvrtok (9. 9.) o 14.00 h. Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR. Schôdzu inicioval Smer-SD. Strana kritizuje vládnu koalíciu za opakované obštrukcie, keď už dvakrát presunula návrhy na odvolávanie na riadnu schôdzu, ktorá sa začína 16. septembra.

Opozícia Mikulcovi pri pokusoch o jeho odvolanie vyčíta situáciu v rezorte a polícii, podozrenia z poberania úplatkov i to, že sa mal údajne stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Z. v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Dôvodom na jeho odvolanie má byť podľa opozície aj to, že mal prerušiť policajný zásah voči Matejovi Z. a ďalším dvom svedkom.

Koalícia nevie čo chce! Smer bol pripravený Mikulca odvolať, tvrdí Robert Fico (Zdroj: FB/Robert Fico)

Šéf Smeru-SD Robert Fico tiež v minulom týždni kritizoval Mikulca a predstaviteľov koalície za to, že sú zodpovední za obvinenia pre riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Rozhodnutie Generálnej prokuratúry (GP) SR o zrušení obvinení podľa neho potvrdzuje, že prípad Pčolinského bol robený na politickú objednávku.

Smer sa dočkal: Mimoriadna
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Fico sa snaží zviditeľniť

Mikulec v reakcii na podanie ďalšieho návrhu na jeho odvolanie reagoval, že Fico môže podávať návrhy na jeho odvolanie aj každý deň. Fico sa podľa neho prostredníctvom kampane proti jeho osobe snaží zviditeľniť.

Viac o téme: Mimoriadna schôdzaNR SRSmer-SDRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu