Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Výborná správa pre rodičov: Príspevok 100 eur na každé dieťa!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Rodičia si v mesiaci október prilepšia. Za každé dieťa dostanú jednorazový príspevok v hodnote 100 eur. Rozhodla o tom vláda na svojom dnešnom rokovaní. Ďalšou dobrou správou je, že peniaze by ste mali dostať automaticky bez toho, aby ste museli o ne žiadať.

Ministerstvo práce v materiáli, ktorí dnes mala na stole vláda, navrhlo, aby sa jednorazovo zvýšila suma prídavku na dieťa za mesiac september 2021 o 74,50 eur. "Prídavok na dieťa vrátane navrhovaného jednorazového zvýšenia sa poskytne za mesiac september 2021 v mesiaci október 2021 v celkovej sume 100 eur," uvádza sa v dokumente.

Príspevok je reakciou na opatrenia súvisiace so šírením koronavírusu a jeho cieľom je zmierniť následky týchto opatrení.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) tiež uviedol, že tento príspevok nemá vplyv na jednorazový prídavok na dieťa, ktoré nastupuje do prvého ročníka základnej školy. "Rodiny s prváčikmi si tak prilepšia rozpočet o celkovo 200 eur," uviedol.

Milan Krajniak
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Vzhľadom k tomu, že nám začína o dva dni nový školský rok a rozmýšľali sme, že akou formou pomôcť rodičom detí počas pandémie, tak určite takýto jednorazový príspevok vo výške 100 eur na každé dieťa do dovŕšenia 18. roku života môže týmto rodinám - najmä tým, ktoré majú viac detí a ktoré sa potrebujú pripraviť na nový školský rok, pomôcť," povedal minister.

Zvýšenie prídavku na dieťa sa ale neposkytne na tie nezaopatrené deti, na ktoré vznikol nárok na jednorazovú pomoc v hmotnej núdzi v sume 333 eur. Tým totiž štát vyplatil jednorazovú pomoc už v prvom kole vyplácania.

Krajniaka vláda poverila, aby na budúcotýždňové rokovanie priniesol už konkrétny návrh realizácie jednorazového príspevku. Materiál, ktorý predloží rezort práce na najbližšie rokovanie vlády, bude formou nariadenia, nebude potrebné treba meniť zákon. Peniaze by mali putovať zo štátneho rozpočtu.

Viac o téme: PeniazeDieťaRodičiaPríspevokMilan Krajniak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu