Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Koniec augusta pripomína srdce zimy: V Tatrách napadli desiatky centimetrov snehu!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: vt.sk)

VYSOKÉ TATRY – Leto je na konci a relatíve upršané počasie vystriedali aspoň na západnom Slovensku slnečné lúče. Tie sa však zrejme dlho nezdržia a meteorológovia nás varujú pred daždivými dňami. Vo Vysokých Tatrách však riešia iný problém – na konci augusta im tam intenzívne sneží a snehová pokrývka už má desiatky centimetrov! To však nie je všetko.

Predposledný augustový deň sa turisti vo Vysokých Tatrách zobudili do bieleho rána. A to doslova. Na Lomnickom štíte sa totiž teploty držia pod bodom mrazu a to znamená jediné. Zrážky sa premenili do tuhého skupenstva a na „lomničáku“ začalo snežiť. Nejde však o slabé sneženie! Podľa protálu iMeteo.sk sa od rána vytvorila súvislá vrstva snehu a biela pokrývka má už takmer 20 centimetrov!

Zasnežené Vysoké Tatry.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Pre milovníkov snehu majú meteorológovia aj ďalšie dobré správy – snežiť tak skoro neprestane a výška snehovej pokrývky na najvyššie položených miestach ešte porastie. Údajne má snežiť celý dnešný deň, k večeru sneženie nachvíľu ustane a v noci začne opäť husto snežiť. Môže za to studený front, ktorý sa v súčasnosti nachádza nad celým Slovenskom. Ten okrem iného spôsobuje, že na vrcholoch našich veľhôr je teplota pod bodom mrazu a tak zostane aj najbližšie dni. Avšak, sneh nie je len na Lomnickom štíte, ale v menšom množstve aj v Lomnickom sedle. To je v nadmorskej výške 2190 metrov.

Koniec augusta pripomína srdce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: vt.sk)

Viac o téme: SnehSneženieStudený frontVysoké TatryLomnický štítLomnické sedlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu