Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vražda Tupého: O väzbe pre údajných útočníkov rozhodne súd v piatok

Vysokoškoláka zavraždili 4. novembra 2005 na nábreží v bratislavskej mestskej časti Petržalka.
Vysokoškoláka zavraždili 4. novembra 2005 na nábreží v bratislavskej mestskej časti Petržalka.

BRATISLAVA - Súd v piatok rozhodne, či pošle do väzby údajných útočníkov za vraždu študenta Daniela Tupého. ČTK o tom dnes informoval hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

Z vraždy vysokoškoláka spred vyše dvoch rokov, ktorá vyvolala protesty verejnosti proti extrémizmu, polícia obvinila jedného muža. Ďalší dvaja sú v prípade stíhaní za pokus ublíženia na zdraví. Štvrtý obvinený už skôr zomrel.

Návrh na vzatie do vyšetrovacej väzby zadržaných mužov navrhla súdu krajská prokuratúra. "Sudca Okresného súdu Bratislava I o návrhu na vzatie do väzby rozhodne v piatok popoludní po vypočutí obvinených v cele predbežného zadržania," spresnil Adamčiak. Obvinení sú podľa neho stíhaní aj z trestného činu výtržníctva.

Vysokoškoláka zavraždili 4. novembra 2005 na nábreží v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Skupina útočníkov napadla a zranila aj jeho kamarátov. Minister vnútra Robert Kaliňák v stredu naznačil, že údajní útočníci mohli patriť k extrémistickému hnutiu. Jednoznačne to však zatiaľ nepotvrdil.

Podľa informácií niektorých médií štvrtý podozrivý, ktorý krátko po smrti Tupého spáchal samovraždu, patril k jednej z bratislavských skupín podsvetia.

Chronológia udalostí od vraždy študenta Daniela Tupého >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu