Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vražda Daniela Tupého: Polícia zatkla troch ľudí!

Daniel Tupý Zobraziť galériu (7)
Daniel Tupý

BRATISLAVA - Úrad boja proti organizovanej kriminalite obvinil troch ľudí z vraždy Daniela Tupého. Denníku Sme to potvrdili dva zdroje blízke vyšetrovaniu.

„Nebudeme nič komentovať," povedal hovorca ministerstva vnútra Erik Tomáš. O prípade nechceli hovoriť ani policajní funkcionári. Počas dnešného dňa však zrejme poskytnú základné informácie.

Otec zavraždeného sa rovnako zatiaľ k obvineniu vyjadrovať nebude. "Do skončenia tlačovej konferencie sa v žiadnom prípade nebudem vyjadrovať ani k vyšetrovaniu, ani k žiadnym okolnostiam súvisiacim s prípadom a nebudem sa vyjadrovať ani po ľudskej stránke," povedal pre TASR Daniel Tupý starší.

Policajti zatkli troch mužov pred dvoma dňami. Urobili u nich domové prehliadky, pri ktorých zadržali väčší počet nožov. Medzi zatknutými sú Ján S. a Richard H. z Bratislavy, píše sa na internetovej stránke Sme.

Podľa informácii agentúry SITA sa na vražde podieľali štyria ľudia. Jeden páchateľ, ktorý však nie je bezprostredným vrahom, je už mŕtvy.

Minister vnútra Robert Kaliňák zriadil v októbri minulého roka špeciálny tím na vyšetrenie vraždy študenta. Tím má mať osem členov a velí mu žena. Sú v ňom aj príslušníci špeciálnych zložiek ministerstva vnútra.

Žilinského študenta Univerzity Komenského v Bratislave Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 v Bratislave na Tyršovom nábreží. Podľa výpovedí očitých svedkov mali byť za činom neonacisti. Danielovi odhalili pred budovou univerzity, kde študoval, v roku 2006 pamätnú tabuľu. Ešte v tom istom roku odhalili v blízkosti miesta činu pamätník obetiam rasizmu a neonacizmu.

Chronológia udalostí od vraždy študenta Daniela Tupého >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu