Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Exminister Drucker hromží: Vláda nesmie deťom zobrať ďalší školský rok, už vraj stačilo výhovoriek!

Tomáš Drucker Zobraziť galériu (2)
Tomáš Drucker (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - “Som presvedčený, že od ministra školstva Gröhlinga očakáva Slovensko zajtra jednu-jedinú správu: Školy zostanú otvorené, za otvorené školy sa ako minister aj pobijem a otvorené školy ubránim,” uviedol Tomáš Drucker, predseda Dobrej voľby, deň pred zajtrajšou tlačovou konferenciou ministra školstva Gröhlinga o tom, ako majú fungovať školy v novom školskom roku.

Všetky ostatné otázky označil Tomáš Drucker za dôležité, ale viac-menej technické a také, ktoré majú byť predmetom odbornej diskusie epidemiológov a pedagógov.

Napríklad akým spôsobom a ako často sa má v školách testovať zoči-voči mutácii Delta. Napríklad ako prispôsobiť vnútorný chod škôl nástupu novej vlny pandémie. Napríklad akým spôsobom motivovať k vyššej očkovanosti pedagógov osobitne základných a stredných škôl.

Exminister Drucker hromží: Vláda
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

“Máme za polovicou augusta, takže najvyšší čas to povedať školám, pedagógom, rodičom aj deťom, ako bude toto všetko zorganizované a čo sa od koho očakáva,” myslí si Tomáš Drucker. “Ale základná politika ministra školstva, ktorú od neho chcú počuť rodičia a deti, tá musí zajtra zaznieť jasne, jednoznačne a nevyhýbavo: V budúcom školskom roku už školy zostanú otvorené a nebudú sa zatvárať pri akomkoľvek scenári. Stačilo. Za toto sa má minister školstva pobiť a takýto prísľub od neho očakáva Slovensko,” uzavrel Tomáš Drucker očakávania od zajtrajšej tlačovej konferencie ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS).

Viac o téme: ŠkolyŠkolský rokUzávierkyKoronavírusTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu