Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Vlak zo Seattlu do Chicaga sa vykoľajil, zranených je mnoho ľudí: Hlásia prvé obete

Vykoľajený vlak na trase Seattle-Chicago Zobraziť galériu (4)
Vykoľajený vlak na trase Seattle-Chicago (Zdroj: SITA/Kimberly Fossen via AP)

JOPLIN - Mnoho ľudí utrpelo v sobotu popoludní zranenia pri vykoľajení osobného vlaku, ktorý premáva medzi mestami Seattle a Chicago. Vlak havaroval na severe centrálnej časti štátu Montana, informovala železničná spoločnosť Amtrak. V nedeľu ju citovala tlačová agentúra AP.

Päť vozňov vlaku s názvom Empire Builder, ktorý premáva zo Seattlu do Chicaga, sa vykoľajil v sobotu o 16.00 h miestneho času neďaleko obce Joplin v štáte Montana, spresnil hovorca Amtraku Jason Abrams v oznámení. Vo vlaku sa viezlo 147 cestujúcich a 13 členov posádky. Amtrak spolupracuje s miestnymi úradmi pri prevoze ranených do nemocnice a pri evakuácii všetkých ostatných pasažierov.

Vykoľajený vlak na trase
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Kimberly Fossen via AP)

Očitý svedok povedal pre rozhlasovú stanicu KSEN, že najmenej štyri vozne sú prevrátené.
Fotografie zachytávajú desiatky ľudí, stojacich alebo sediacich v slnečný jesenný deň pri trati, niektorí majú batožinu.

Najmenej 3 ľudia zomreli

Dispečerka Starr Tylerová povedala pre AP, že pri vykoľajení prišli o život traja ľudia. Ďalšie podrobnosti nemala. Spoločnosť Amtrak vo vyhlásení napísala, že mnoho ľudí je zranených.

Vykoľajený vlak na trase
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Kimberly Fossen via AP)

Vozne vlaku s názvom Empire Builder, ktorý premáva zo Seattlu do Chicaga, sa vykoľajilo v sobotu o 16.00 h neďaleko obce Joplin v štáte Montana, asi 48 kilometrov od hranice z Kanadou, napísal hovorca Amtraku Jason Abrams vo vyhlásení. Vo vlaku sa viezlo 146 cestujúcich a 16 členov posádky. Vlak pozostával z dvoch lokomotív a desiatich vozňov, z nich sedem sa vykoľajilo, spresnil Abrams.

Vykoľajený vlak na trase
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Kimberly Fossen via AP)

Amtrak spolupracoval s miestnymi úradmi pri prevoze ranených do nemocnice a pri bezpečnej evakuácii všetkých ostatných pasažierov. Fotografie na sociálnych sieťach zachytávali niekoľko vozňov prevrátených na boku. A tiež desiatky ľudí, stojacich alebo sediacich pri trati, niektorí mali batožinu.Na záberoch bolo vidieť slnečnú oblohu a vyzeralo to tak, že nehoda sa stala na rovnom úseku trate.

Viac o téme: NehodaVlakUSASeattleChicago
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu