Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Vláda schválila nový kultúrny semafor: Tieto podmienky budú platiť aj v zelených okresoch

Kultúrny semafor Zobraziť galériu (2)
Kultúrny semafor (Zdroj: Ministerstvo kultúry SR)

BRATISLAVA - Aj v zelených okresoch, ktoré budú od pondelka (16. 8.) na väčšine Slovenska, budú platiť pre divadelné predstavenia, koncerty či audiovizuálne predstavenia určité podmienky pre obecenstvo, zamestnancov aj priestory. Vyplýva to z nového kultúrneho semaforu, ktorý vo štvrtok večer schválila vláda na online rokovaní.

V stupni monitoring, tzv. zelenej fáze, sa bude môcť akcia, na ktorej sa zúčastnia len plne zaočkovaní ľudia, konať bez limitu. Pre tzv. OTP režim (očkovaní, testovaní, po prekonaní COVID-19) bude platiť max. 2500 ľudí pre interiér a pre exteriér najviac 5000 ľudí. Pre skupinu "základ", čiže všetci bez rozdielu, bude povolených max. 500 ľudí pre interiér a 1000 pre exteriér. Státie aj sedenie bude v zelenej fáze bez obmedzení, rovnako aj občerstvenie či prestávky počas predstavenia.

KORONAVÍRUS Vláda schválila nový
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ÚVZ SR)

V prípade zhoršenia situácie sa podmienky pre podujatia sprísňujú. Napríklad v oranžových okresoch bude pre režim OTP na podujatí obmedzená kapacita na 50 percent, avšak maximálne 500 ľudí pre interiér a 1000 pre exteriér. V červených okresoch bude v režime OTP povolených 250 ľudí vo vnútri a 500 vonku.

Osobitne sa v semafore upravujú podmienky školských predstavení tak, aby nedošlo k miešaniu škôl. Ministerstvo kultúry zároveň pripomína, že tanečné zábavy, plesy, jarmoky a podobné spoločenské podujatia sa budú naďalej riadiť  všeobecnou úpravou hromadných podujatí.

Vláda poriadne prekvapila, po nezhodách na novom covid automate ho prijala jednohlasne! (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nový kultúrny semafor bude účinný od pondelka. Vláda odporučila hlavnému hygienikovi a regionálnym hygienikom prijímať opatrenia podľa schváleného semaforu.

Viac o téme: KultúraSemaforKoronavírusAktuálne covid opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu