Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Úspech železničných policajtov: Objasnili krádež za viac ako 85-tisíc eur

Polícia objasnila krádež za viac ako 85-tisíc eur Zobraziť galériu (4)
Polícia objasnila krádež za viac ako 85-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

SEKULE - Policajti železničnej polície v spolupráci s policajtmi zo Senice a hliadkou z mesta Šaštín-Stráže zadržali a obvinili mužov, ktorí majú na svedomí vykradnutý tranzit áut. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Nákladný vlak smerujúci do Nemecka prevážal niekoľko stoviek naložených nových áut. "Z dôvodu záplav a poruchy na trati musel rušňovodič prepravu prerušiť a vozne odstaviť na koľaji na železničnej stanici v obci Sekule," uviedla Linkešová.

Vozne zostali nestrážené a o ich odstávke nikto nevedel. "Krátko na to si rušňovodič všimol, že autá sú na jednom vozni poškodené. Viaceré mali rozbité predné sklá a po bližšej obhliadke policajti zistili, že z nich chýbajú najmä svetlomety, volantové airbagy, multifunkčné volanty a kolesá," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Polícia objasnila krádež za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

Celkovo bolo poškodených 30 áut a škody boli predbežne vyčíslené na viac ako 85.000 eur. "Policajti na mieste činu zaistili mobilný telefón jedného z páchateľov  a vykonali operatívne previerky na mieste činu. V skorých ranných hodinách spozorovali neďaleko stanice 34-ročného muža. Policajti, vojaci a služobný pes so psovodom muža zadržali a spacifikovali," informovala Linkešová.

Polícia objasnila krádež za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

Ako doplnila, operatívnymi previerkami a dôkazmi zadržali krátko na to aj ďalšieho komplica, 27-ročného muža z Malaciek. Muž je navyše podozrivý aj z toho, že sa par dní pred krádežami dopustil trestných činov výtržníctva, ublíženia na zdraví a nedovoleného ozbrojovania.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci troch mužov. Dvaja zadržaní boli na základe príkazu súdu eskortovaní do výkonu väzby. Po treťom obvinenom 34-ročnom Miroslavovi Noskovičovi z Kostolišťa polícia vyhlásila celoštátne pátranie. Muž bol už v minulosti viackrát súdne trestaný, aj pre majetkovú trestnú či

Polícia objasnila krádež za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

Viac o téme: AutoKrádežŽelezničná políciaObjasnenieSekule
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu