Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hlavné mesto sa mení na smetisko!

„Odpad v Mierovej kolónii je niekoľkoročný problém. Jeho odstránenie v roku 2006 stálo pol milióna korún,“ povedala Emília Prerovská. Zobraziť galériu (4)
„Odpad v Mierovej kolónii je niekoľkoročný problém. Jeho odstránenie v roku 2006 stálo pol milióna korún,“ povedala Emília Prerovská. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA – Hlavné mesto pomaly mizne pod haldami smetí. Kým v Pezinku ľudia proti skládke v blízkosti centra vo veľkom protestujú, v Bratislave sa odpadky v tichosti hromadia. Nelegálnych skládok je čoraz viac napriek tomu, že za ich založenie hrozí pokuta až 5 miliónov korún (152 416 eur).

Situácia je vážna aj podľa Krajského úradu životného prostredia. „Vieme o znečistených miestach a začali sme konať. Polícia bude tieto miesta monitorovať. Ak sa vinníka nepodarí odhaliť, podáme písomný podnet na magistrát,“ povedala Emília Prerovská zo spomínaného úradu. Odstránenie skládky však, ako povedala, môže trvať aj pol roka.

Pokuty za skládky síce nie sú malé - od 200-tisíc Sk (6 096 eur) do 5 miliónov korún (152 416 eur), väčšinou však nie je komu udeliť ich. Odpad tak musí odpratať obec, čo môže vyjsť dokonca aj na milión korún (30 483 eur). „Na upratanie odpadu musia byť v prvom rade peniaze. Mesto si vždy musí stanoviť priority, čo treba financovať skôr,“ povedala na to Eva Chudinová z magistrátu. Spresnila, že ročne na vlastné náklady zlikvidujú približne päť nelegálnych skládok.


Garáže na ulici Zátišie oproti Kuchajde
Hlavné mesto sa mení
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Nový Čas)


Za Slovnaftom v smere do Rovinky

Hlavné mesto sa mení
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Nový Čas)


Pri starom vojenskom cintoríne v Kopčanoch - Petržalka

Hlavné mesto sa mení
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu