Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zvrat v ostro sledovanej kauze: Z Dömötöra je už svedok, vypovedať prišiel so zranenou tvárou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA – Csaba Dömötör svedčí proti Petrovi Petrovi a Matejovi Zemanovi. Trojicu mužov policajná inšpekcia obvinili ešte 20. júla pre trestné činy krivej prísahy a krivej výpovede a marenie spravodlivosti. V utorok sa však už Dömötör postavil pred vyšetrovateľa v postavení svedka. Jeho prípad je vylúčený na samostatné konanie.

Informáciu o tom, že Csaba Dömötör je vylúčený na samostatné konanie, potvrdil TV Markíza šéf bratislavskej krajskej prokuratúry Rastislav Remeta. Pôvodne bol pritom stíhaný s dvojicou Peter Petrov a Matej Zeman. V utorok popoludní proti nim však už vypovedal v postavení svedka.

Peter Petrov a Matej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: minv.sk)

Zosúladená výpoveď

Zeman a Dömötör mali v auguste 2020 pred vyšetrovateľmi zhodne vypovedať o tom, ako viezli 100-tisíc eur do reštaurácie Towers v Bratislave. Peniaze mali byť určené pre bývalého šéfa kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. Odovzdať mu ich mal Zeman. Dömötör mal Zemana na stretnutie iba priviesť a čakať vonku. Ako tvrdil, odtiaľ mal vidieť, ako sa Zeman stretol s Makóom aj Františkom Böhmom.

To, že Zemana na stretnutie doviezol, potvrdil Dömötör aj vo svojej utorňajšej výpovedi. Poprel však, že by stretnutie videl. Zeman mu mal iba povedať, že nesie 100-tisíc eur Makóovi a Böhmovi. Makóa mu mal dokonca Petrov potom ukazovať iba na fotke v telefóne. "Ako som čakal Mateja Zemana vonku pred Towersom, že je vidieť dovnútra, či sa stretol s Makóom a Böhmom, tak uvádzam, že toto stretnutie som nevidel, tvrdil to iba pán Zeman," povedal Dömötör.

Dömötör v utorok vo svojej výpovedi uviedol, že na to, čo má povedať na NAKA, ho nahovoril Petrov. Argumentovať mal tým, že tak pomôže Zemanovi a pripomínal mu aj na to, že má malé dieťa. Petrov mal Dömötörovi tiež dohodnúť termín výsluchu v budove policajného prezídia.

Matej Zeman
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: minv)

Zranenia na tvári

Advokát sa Dömötöra pýtal aj na jeho zranenia na tvári. Ten odpovedal, že ich má zo zadržania a absolvoval kvôli nim aj lekárske ošetrenie. Poprel však, že by na ňom bolo páchané nejaké fyzické násilie. "Naskákali na mňa policajti zakuklení, trvalo to asi 10 sekúnd," povedal. Následne ho mali spútať. Dömötör sa aktuálne nachádza vo väzbe. Po Matejovi Zemanovi a Petrovi Petrovovi je vyhlásili pátranie. 

Viac o téme: KauzaVýpovedeCsaba DömötörMatej ZemanPeter Petrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu