Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pellegrini sa bráni voči obvineniam Imreczeho: Informácie o úplatku označil za lož! Za všetko môže Matovič

Hlas-SD Zobraziť galériu (2)
Hlas-SD (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Expremiér a líder opozičného Hlasu-SD Peter Pellegrini odmieta, že by zobral finančnú odmenu za projekt virtuálnej registračnej pokladnice. Na stredajšej tlačovej konferencii vyhlásil, že za všetkým stojí expremiér Igor Matovič a ide o snahu pošpiniť najsilnejšiu opozičnú stranu.

Tlačová konferencia strany Hlas-SD k aktuálnej situácii (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Výpoveď exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, ktorú priniesli Topky, Peter Pellegrini vníma ako nástroj politického boja. Pellegrini deklaroval, že je pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní.

"Niečo také, o čom vo svojej údajnej výpovedi rozpráva, sa nikdy nestalo. Od Františka Imreczeho ani od nikoho iného v tejto krajine som nikdy za nič nepožadoval žiadnu výhodu, žiadnu finančnú odmenu, žiadnu motiváciu, ani nič iné," podčiarkol. Pýta sa kompetentných orgánov, ako mohlo dôjsť k únikom z výpovedí a tomu, že ich médiá citujú, nezaoberajúc sa tým, že niečo z toho môže byť klamstvo. Nevie, na základe čoho bývalý šéf finančnej správy takto vypovedá, no verí, že sa raz ukáže, kto ho na to naviedol. Pellegrini hovorí, že ide o dielo Matoviča a jeho skupinky.

Imrecze začal spolupracovať s políciou: S korupciou spojil veľké mená! 150-tisíc eur pre Pellegriniho

"Je to on, ktorý sa vyžíva v aktivitách podlého, pomstychtivého charakteru," poznamenal s tým, že sa snaží navodiť dojem spravodlivosti. Dodal, že sa pritom stretával s viacerými súčasnými "kajúcnikmi". Pellegrini pripomenul aj správu Slovenskej informačnej služby o tom, že sa manipuluje vyšetrovanie káuz. Vie si predstaviť, že ľudia sú po dobe vo väzbe schopní vypovedať tak, ako ich navedú.

Hlas-SD
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

O úplatku vo výške 150.000 eur pre Pellegriniho vypovedajú bývalý šéf finančnej správy František Imrecze a podnikateľ Michal Suchoba, ktorí sú obvinení v kauze Mýtnik. Údajná korupcia sa mala týkať politickej podpory pre projekt virtuálnej registračnej pokladnice z roku 2014 v hodnote 5,5 milióna eur, ktorý si vyžadoval zmenu legislatívy. Peniaze mali ísť cez prostredníka Miroslava V., dať mu ich mal podnikateľ Michal Suchova v škatuliach od šampanského.

Viac o téme: VýpoveďPeter PellegriniFrantišek ImreczeNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu