Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

NAHRÁVKA, z ktorej mrazí! Judita, ktorá je odsúdená za vraždu Tomáša, volá na 112: Je biely ako stena!

Smrť Tomáša šokovala celé Slovensko. Zobraziť galériu (3)
Smrť Tomáša šokovala celé Slovensko. (Zdroj: Facebook)

ŽILINA - Teraz už 18-ročná Judita skončila za mrežami na 12 rokov a štyri mesiace za vraždu svojho kamaráta Tomáša. Toho mala dobodať takmer 50 ranami v byte jej rodičov. Judita stále tvrdí, že je nevinná a Tomáša zavraždil neznámy muž, ktorý sa vydával za odpočtára. Svetlo sveta uzrela aj nahrávka, kedy volala na 112 a pokúšala sa Tomáša oživiť.

Prípad, ktorý šokoval celé Slovensko sa stal pred dvoma rokmi. Kamaráti Judita a Tomáš sa po škole vybrali k dievčine domov. Na druhý deň mali spolu odletieť do Londýna a keďže im odpadla posledná hodina, chceli si ešte skontrolovať letenky a pozrieť príručné batožiny. Do Londýna sa však nikdy nedostali. Vtedy len 16-ročný Tomáš skončil v predsieni bytu s mnohopočetnými bodnými ranami a Judita vo väzbe. 

VRAŽDA v afekte? FOTO Súdy motív u Judity, ktorá dobodala Tomáša (†16), nenašli! Obrovské medzery v rozsudku

Doposiaľ nie je známy motív tohot hrozného činu. Juditini rodičia, ale aj posudky psychológov tvrdia, že bola bezproblémové dievča s dobrými výsledkami v škole. Judita vinu odmieta a stojí za verziou, že v byte zazvonil muž, ktorý tvrdil, že je odpočtár. Práve on mal podľa odsúdenej nožom zaútočiť na Tomáša. Tejto verzii však súd neuveril. 

NAHRÁVKA, z ktorej mrazí!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: pravdaojudite.net)

Na svetlo sa dostala aj nahrávka telefonátu na linku 112. Judita najskôr volala svojej matke, ktorej opísala, čo sa stalo. Tá jej kázala zavolať na linku 112. Odsúdená dievčina operátorke opísala, že do bytu mal prísť muž a dobodať jej kamaráta. Z nahrávky vyplýva, že operátorka Judite hovorí, ako má TomáŠovi podať prvú pomoc. 

Na snímke uprostred 17-ročná
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

Judita zo začiatku rozpráva veľmi súvisle, neskôr sú počuť aj jej výkriky a opakovanie, že má porezané ruky. "Myslím, že to nepomáha, nedýcha, je bledý ako stena," zaznie Juditin hlas. Nahrávka má 13 minút a zverejnili ju Juditini rodičia na stránke, ktorú založili na jej podporu. 

Viac o téme: VraždaRozsudokNahrávkaUznesenieVinnáJudita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu