Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pri predpovedi počasia na nedeľu sa poriadne zapotíte: Čakajte takéto horúčavy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovensko zažíva prvý tropický víkend v tomto roku. Teploty sa dnes vyšplhali až k 35 stupňom Celzia a inak to nebude ani v nedeľu. Meteorológovia preto vydali výstrahy prvého aj druhého stupňa pred horúčavami. Pozrite si celú predpoveď.

Na západnom Slovensku malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 20 až 17 a najvyššie denné teploty 30 až 33 stupňov Celzia. Na strednom Slovensku malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 19 až 14 a najvyššie denné teploty 28 až 32 stupňov Celzia. Na východnom Slovensku malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 19 až 15 a najvyššie denné teploty 28 až 32 stupňov Celzia. 

Pri predpovedi počasia na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Počasie na horách

Vo výške 1000 m malá oblačnosť, najnižšia ranná teplota 14 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota 25 stupňov Celzia. Vo výške 1500 m malá oblačnosť, najnižšia ranná teplota 13 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota 20 stupňov Celzia. Vo výške 2000 m malá oblačnosť, najnižšia ranná teplota 10 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota 16 stupňov Celzia. 

Platia výstrahy

Pre Bratislavský a Trnavský kraj platia v nedeľu v poobedňajších hodinách výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami. Rovnaká výstraha, ale prvého stupňa, platí pre Banskobystrický, Trenčiansky, Nitriansky a Košický kraj. 

Pri predpovedi počasia na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu