Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Advokát, ktorý čelí obžalobe zo spolupráce s takáčovcami, skončil opäť v putách!

Martin Ribár (vľavo)
Martin Ribár (vľavo) (Zdroj: TASR/Andrej Galica)

BRATISLAVA - Advokáta zadržali policajti v októbri 2019 v rámci akcie Apač. Spolu vtedy zadržali 13 ľudí, ktorí mali byť členmi bratislavskej skupiny takáčovcov. Špecializovaný trestný súd ho spolu s ďalšími vzal do väzby 30. októbra 2019, väzbu mu následne predlžovali a rozhodnutia potvrdzoval aj Najvyšší súd SR. V polovici mája ho z väzby prepustili rozhodnutím Ústavného súdu.

Archívne video

NAKA zasahovala v Jaklovciach, zadržala obvineného z objednávky vraždy (Zdroj: FB/Polícia SR)

Napriek tomu, že advokáta Martina Ribára Ústavný súd prepustil z väzby, skončil opäť v putách. Dnes ráno ho zadržala polícia. Prečo a v akej veci RIbára tentokrát zadržali, zatiaľ nie je známe. V prípade sme oslovili políciu aj jeho advokáta Mateja Marhavého.

"Áno, informáciu môžem potvrdiť. Dnes pôjdem do CPZ, potom budem vedieť viac," povedal pre Topky.sk Marhavý. 

"Policajti Národnej kriminálnej agentúry dnes zadržali dve osoby, s ktorými momentálne prebiehajú procesné úkony. V tejto chvíli nie je možné poskytnúť žiadne konkrétne informácie," informovala Andrea Dobiášová, hovorkyňa Prezídia policajného zboru.

Správu budeme aktualizovať. 

Vo väzbe bol takmer 20 mesiacov

Advokát Martin Ribár sa dostal do väzby po výpovedi bývalého klienta a kajúcnika v prípade skupiny takáčovcov. K jeho ústavnej sťažnosti sa pripojila aj Slovenská advokátska komora. Hovorila o podozreniach z potláčania základného práva na súdnu ochranu a riadneho výkonu advokácie. Na jeho podporu vznikla aj iniciatíva za právny štát, ktorú podpísali desiatky advokátov.

Neskôr advokáta Martina Ribára mali bezodkladne prepustiť z väzby na slobodu. Najvyššiemu súdu SR to nariadil Ústavný súd. Ribára zadržali policajti v októbri 2019 v rámci akcie Apač zameranej na členov bratislavskej skupiny takáčovcov. Podľa Ústavného súdu došlo k porušeniu jeho základného práva na osobnú slobodu a práva na slobodu a bezpečnosť. Najvyšší súd SR mu má zaplatiť aj trovy konania vo výške 687,70 eura.

Viac o téme: ZadržanieZločinecká skupinaMartin Ribár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu