Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kočner sa opäť postaví pred súd: Okresný súd sa bude zaoberať kauzou motákov

Marian Kočner
Marian Kočner (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Podnikateľ Marian Kočner sa postaví pred Okresný súd (OS) Bratislava I v kauze takzvaných motákov, keď tento bratislavský nižší súd naplánoval verejné zasadnutie vo veci na 23. júna. Vyplýva to z rozpisu činnosti OS Bratislava I.

"Obžaloba bola podaná 21. apríla 2021 zo zločinu marenia spravodlivosti v štádiu pokusu," uviedol hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak. Dodal, že nejde o hlavné pojednávanie, ale o verejné zasadnutie. "Trestná vec Mariana K. bola medzičasom postúpená senátu a na verejnom zasadnutí bude predbežne prejednaná obžaloba v zmysle paragrafu 243 odseku 2 Trestného poriadku," povedal Adamčiak.

Marian Kočner mal posielať z väzby motáky cez Petra Tótha. Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby to uviedol vlani v jednej zo svedeckých výpovedí na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka.

Marian Kočner je od začiatku tohto roka právoplatne odsúdený na 19 rokov odňatia slobody za falšovanie zmeniek TV Markíza spolu s exriaditeľom televízie Pavlom Ruskom. V kauze vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej ho ŠTS v Pezinku spoločne s Alenou Zsuzsovou oslobodil v septembri 2020 spod obžaloby. Verdikt však nie je právoplatný, rozhodovať bude ešte Najvyšší súd (NS) SR. NS SR sa odvolaním prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a neprávoplatne odsúdeného Tomáša Szabóa bude zaoberať na svojom verejnom zasadnutí 15. júna.

Viac o téme: KauzaTermínSúd MotákyMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu