Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Jankovskú prepustili z nemocnice: Vážne poškodenie zdravia! Čakajú ju ďalšie vyšetrenia

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Obvinená bývalá štátna tajomníčka je po roku, ktorý strávila vo väzbe, opäť doma. Svoj návrat si však zrejme predstavovala inak. Okrem toho, že na nohe nosí monitorovací náramok, len pár dní po prepustení, ju museli hospitalizovať v nemocnici.

Archívne video

MIMORIADNE Obvinená Monika Jankovská ide na slobodu! Objatie s advokátom (Zdroj: TASR)

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti skončila minulý týždeň v nemocnici. Stalo sa tak len pár dní potom, ako ju prepustili z väzby. Jankovská, ktorá je obvinená v kauzách Búrka a Víchrica, má vážne poškodené zdravie. Aktuálne ju z nemocnice prepustili do domácej liečby, no v priebehu týždňa bude musieť absolvovať ďalšie vyšetrenia. Informácie pre Topky.sk potvrdil aj jej advokát Peter Erdös. Ako prvý o Jankovskej prepustení z nemocnice informoval portál Ereport.

AKTUÁLNE Jankovská po prvom víkende na slobode: Ďalšia rana! Hospitalizácia v nemocnici

"Môžem potvrdiť, že bola z hospitalizácie prepustená do domácej liečby. Bol jej komplexne posúdený zdravotný stav, výsledky nie sú dobré. V priebehu týždňa bude musieť absolvovať ešte ďalšie vyšetrenia," povedal pre Topky advokát. 

Jankovská už na prvý pohľad vo väzbe veľmi schudla. Niekoľko dní držala aj hladovku až tak, že skončila v nemocnici. Zrejme aj tieto veci a čas strávený vo väzbe sa podpísali na jej podlomenom zdraví. 

Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská
Zobraziť galériu (3)
Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská  (Zdroj: TASR – Martin Baumann)

Kontakty s Kočnerom

Jankovská sa do väzby dostala potom, ako sa objavila Kočnerova Threema. Zo správ vyplynulo, že bývalá štátna tajomníčka mala s odsúdeným mafiánom úzke kontakty a mala mu aj pomáhať vybavovať súdne spory v jeho prospech. 

Monika Jankovská a Denisa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Jankovskú zadržali v rámci akcie Búrka, počas ktorej okrem Jankovskej zadržali viacero sudcov, 11. marca 2020. Exsudkyňa najskôr obvinenia odmietala, neskôr začala s políciou spolupracovať. Vo februári sa pokúsila o samovraždu a skončila v nemocnici. Aktuálne nosí na nohe monitorovací náramok a vyšetrovaná je na slobode. 

Viac o téme: NemocnicaVäzbaHospitalizáciaMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu