Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

AKTUÁLNE Jankovská po prvom víkende na slobode: Ďalšia rana! Hospitalizácia v nemocnici

Monika Jankovská Zobraziť galériu (2)
Monika Jankovská (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Moniku Jankovskú po vyše roku prepustili z väzby na slobodu s monitorovacím náramkom na nohe. Bývalá štátna tajomníčka si však slobodu dlho neužila. V pondelok ráno ju hospitalizovali v bratislavskej nemocnici.

MIMORIADNE Obvinená Monika Jankovská ide na slobodu! Objatie s advokátom (Zdroj: TASR)

Bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti a exsudkyňu Moniku Jankovskú v pondelok ráno hospitalizovali na bratislavských Kramároch. Jankovskú do nemocnice previezli v zlom zdravotnom stave. Informuje o tom TA3, ktorej to potvrdil Jankovskej advokát Peter Erdős.

MIMORIADNE Obvinená Monika Jankovská ide na slobodu! Prvé FOTO po prepustení: Objatie s advokátom

„Môžem potvrdiť, že bola dnešného dňa ráno hospitalizovaná, nakoľko po posúdení všeobecným lekárom bolo vzhľadom na jej zdravotný stav hneď odporúčané a vyžadované, aby bola okamžite hospitalizovaná,“ spresnil Erdös. Dodal, že bližšie podrobnosti v akom zdravotnom stave sa momentálne jeho klientka nachádza, nemôže bez jej súhlasu poskytnúť.

Moniku Jankovskú prepustili minulý týždeň v stredu po viac ako roku z väzby. O prepustení z väzby rozhodol dozorujúci prokurátor z kauzy Fatima, pretože pominuli dôvody väzby. Jankovská však musí nosiť na nohe monitorovací náramok, ako kedysi, teraz už odsúdený, Pavol Rusko. Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie v kauze Búrka. 

Jankovská sa musí každé dva týždne dostavovať probačnému a mediačnému úradníkovi za účelom vykonávania probačného dohľadu. „Obmedzenia sú predovšetkým zákaz vycestovať do zahraničia, zároveň zákaz kontaktu so spoluobvinenými, svedkami, znalcami v trestnej veci Búrka a Víchrica. Zároveň je povinná zdržiavať sa v mieste svojho trvalého bydliska a na adrese, ktorú uviedla,“ podotkol Erdös.

Moniku Jankovskú zadržali v marci 2020 v súvislosti s najväčšou justičnou korupčnou kauzou v histórií Slovenska. Spolu s bývalou štátnou tajomníčkou obvinili po akcii s krycím názvom Búrka aj ďalších 12 sudcov. Jankovská obvinenia popierala, neskôr začala s políciou spolupracovať. 

Moniku Jankovskú zadržali pred nemocnicou v kauze Fatima
Zobraziť galériu (2)
Moniku Jankovskú zadržali pred nemocnicou v kauze Fatima  (Zdroj: Topky/Maarty)

Keď ju v kauze Búrka prepustili na slobodu, okamžite ju zadržali pre kauzu Fatima. Jankovská sa zrútila a opäť skončila hospitalizovaná na psychiatrii. Vo väzbe sa aj pokúsila o samovraždu a držala protestnú hladovku. 

Viac o téme: NemocnicaVäzbaHospitalizáciaMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu