Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Veronika Remišová robí poriadky v strane: Zbavila sa Kiskovej pravej ruky, jej dôvod vás dostane!

Veronika Remišová Zobraziť galériu (4)
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Zbavuje sa svojich odporcov? Remišová sa podľa Správy Mladí zbavila Kiskovej bývalej pravej ruky a svojho veľkého kritika. Čistkám vraj nemusí byť koniec.

Remišová na netradičnej tlačovke s rekvizitou ako z divadelnej hry, pred novinármi skartovala! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vydrží strana Za ľudí? Konflikt medzi predsedníčkou Veronikou Remišovou a jej kritikmi naberá na obrátkach. Stránka Správy Mladí priniesla správu, že tento konflikt má novú obeť. Stal sa ňou generálny manažér strany a Remišovej kritik Roman Krpelan, ktorý bol pravou rukou exprezidenta Andreja Kisku. Remišová ho z postu odvolala s tým, že si dlhodobo neplnil svoje povinnosti. 

Na mimoriadny snem vyzval aj expredseda Andrej Kiska, pričom žiadal straníkov aby sa nevyjadrovali do médií. Snem má rozhodnúť aj o budúcnosti Remišovej, keďže proti nej má hlasovať 11 z 21 členov predsedníctva strany. Odvolaním Krpelana, ktorý mal hlasovať proti nej, mohla zvrátiť pomer síl vo svoj prospech. Čistkám navyše vraj nemusí byť koniec. 

Veronika Remišová robí poriadky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Remišová sa snemu vraj bojí

Podľa Správy Mladí  a vyjadrenia bývalého štátneho tajomníka na ministerstve patriacom pod Remišovú a momentálne poslanca Vladimíra Ledeckého sa Remišová snemu bojí. „Dvakrát sa prerušilo rokovanie predsedníctva tak, aby sa nehlasovalo. Väčšina najvýraznejších osobností sa verejne vyjadrila za zmenu. Predsedníčka sa hlasovania bojí,” uviedol Ledecký vo svojom stanovisku.

Problém má aj mládežnícka organizácia strany, ktorá sa v stanovisku tvrdo postavila proti Remišovej a žiada taktiež mimoriadny snem. „Strana ZA ĽUDÍ pre nás predstavovala centristickú alternatívu v politike, plnú schopných a kvalitných odborníkov a ľudí z regiónov. Miesto toho sa strana stala rukojemníkom predsedníčky strany, ktorá namiesto posilňovania straníckeho imidžu aktívne pracuje na jeho rozbíjaní a poškodzovaní povesti jej najznámejších tvárí,” uviedli Mladí za ľudí na sociálnej sieti.

Ako hlavná protikandidátka Remišovej sa skloňuje ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Podľa Ledeckého na snem vyzvalo 11 členov predsedníctva: Vladimíra Marcinková, Mária Kolíková, Roman Krpelan, Michal Luciak, Marek Antal, Vladimír Ledecký, František Majerský, Juraj Šeliga, Janka Žitňanská, Tomáš Lehotský, Marek Hattas.

Jana Žitňanská
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Remišová sa bráni

Podľa Remišovej si pána Krpelana do funkcie generálneho manažéra strany vybral ešte bývalý predseda Andrej Kiska. "S jeho prácou som však bola dlhodobo nespokojná ako aj ďalší členovia predse aj členovia strany. Generálny manažér má podľa stanov koordinovať celkovú činnosť strany na národnej aj regionálnej úrovni, ale doterajšie výsledky jeho práce boli neuspokojivé, či už šlo o predvolebnú kampaň alebo organizáciu práce strany po voľbách,"  uviedla Remišová vo svojom stanovisku.

"Takisto po otázkach z médií nevedel dôveryhodne vysvetliť kontakty s obvineným Petrom Koščom, ktorý je v policajnom pátraní, čo je zvlásť v súčasnom období rôznych spravodajských hier neprijateľné. Rozhodnutie o menovaní a odvolaní generálneho manažéra je výlučnou právomocou predsedníčky strany, viackrát som ho odložila a dala šancu na zlepšenie práce," pokračovala ďalej s tým, že v súčasnej situácii ale musia regionálne orgány aj expertné skupiny strany pracovať naplno a preto sa už zmena na poste generálneho manažéra strany nedala odkladať.

"Čo sa týka rozhodnutia o odvolaní, chcela som ho doručiť osobne, odmietol sa však stretnúť, preto rozhodnutie dostal elektronickou poštou," dodala na táver predsedníčka Za ľudí. 

Veronika Remišová robí poriadky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

 

Viac o téme: KonfliktSnemVeronika RemišováZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu