Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Drucker bije na poplach: Potrebujeme Rázsochy, Bory už nebudú stačiť, peniaze nemôžu ísť len Pente!

Tomáš Drucker na tlačovej konferencii Zobraziť galériu (4)
Tomáš Drucker na tlačovej konferencii (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana opäť kritizuje vládu, čo dokazuje aj dnešným vystúpením pred Úradom vlády. Názov ich dnešnej tlačovej konferencie znie "Výstavba nemocnice na Rázsochách sa kriticky vlečie a hrozí, že sa celý projekt opäť zastaví. Peniaze z Plánu obnovy môžu nakoniec skončiť v Pente".

Aktualizácia 11:34 - Ministerstvo reaguje na tlačový brífing Druckera

Verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa projektu v projekte Rázsochy aktuálne nie je podľa ministerstva zdravotníctva ukončené. "Proces sa nachádza vo finálnej fáze hodnotenia žiadostí. Nová Univerzitná nemocnica v Bratislave je jednou z priorít ministerstva zdravotníctva, odborníci z ministerstva tiež plnohodnotne analyzujú trh a možnosti. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský priebežne navštevuje nemocnice a posudzuje už existujúce projekty," píše ministerstvo.

VIDEO Drucker bije na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Plán obnovy prináša reštart nášho zdravotníctva a znamená, že sa dajú do pohybu reformy a investície. Úžitok z Plánu obnovy tak budú mať pacienti i samotní zdravotníci bez ohľadu na to, v akej právnej forme zdravotnícke zariadenie poskytuje zdravotnú starostlivosť. Faktom je, že slovenské zdravotníctvo sa dlhé roky borilo v problémoch. Chronická zadlženosť nemocníc či kopiace sa faktúry po lehote splatnosti a si vyžadujú zásah a systematické riadenie," dodáva rezort.

VIDEO Dobrá voľba pred Úradom vlády:

Podľa predsedu Dobrej Voľby Druckera je tu vážne riziko, že nemocnice Rázsochy sa opäť nedokončia (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Šialená doba, tvrdí Drucker

"Žijeme v šialenej dobe, lebo naša politika stratila akýkoľvek obsah," začal znepokojený exminister zdravotníctva a líder Dobrej voľby Tomáš Drucker. "Mám pocit, že za uplynulý rok sa toho veľa pre Slovensko neurobilo. Mám pocit, že keď niečo kritizujeme, sú len nejaké výhovorky. Prečo Rázsochy nebudú? Pár faktov: Máme tu plán obnovy. Ten je historickou šancou pre zdravotníctvo aj pre Slovensko. Konkrétne ide pre nemocnice a nových lôžok asi jedna miliarda eur. Je to tak obrovský peniaz, že za ten čas máme čo robiť, aby sme tieto peniaze využili," pokračuje Drucker.

VIDEO Drucker bije na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nemocnica Bory vraj nebude stačiť

Drucker chce tiež povedať, že Bory nie sú riešením. "Sú dôležitou obnovou pre Bratislavu. Tu sa za 40 rokov nepostavila žiadna nemocnica, čo-to sme sa pokúšali rekonštruovať za môjho pôsobenia," vyhlásil Drucker. Takto vyše pred 4 rokmi som oživil tému Rázsoch, ktoré majú vynikajúce umiestnenie. "Za dva roky sme dokázali odstrániť všetky problémy, ktoré tam boli, či už vlastnícke alebo iné. Bratislava potrebuje Rázsochy. Po mojom odchode za premiéra Petra Pellegriniho sa tu rok naťahovala súťaž na búranie, lebo sa laškovalo o tom, či štát nekúpi Bory. No táto kúpa už nebude stačiť. Máme jednu miliardu eur na obnovu nemocníc, tak sa pýtam, či jediný, kto z týchto peňazí bude čerpať, bude Penta," pokračuje Drucker.

Tomáš Drucker
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: VýstavbaNemocnicaTomáš DruckerRázsochyDobrá voľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu