Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Exminister Drucker šokuje: VIDEO Potopil Matoviča, Fica aj Pellegriniho, nebojujte o preferencie, ale o zdravie!

Drucker si podal Matoviča, ale aj Pellegriniho s Ficom. Zobraziť galériu (3)
Drucker si podal Matoviča, ale aj Pellegriniho s Ficom. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Exminister zdravotníctva a líder Dobrej voľby dnes pred parlamentom úplne zotrel politické rozdiely a poriadne si podal troch bývalých premiérov. Fica, Pellegriniho a aj Matoviča si podal kvôli tomu, že hovoria vraj polopravdy aj v súvislosti s očkovaním proti koronavírusu. Vraj im ide len o preferencie!

VIDEO Tlačový brífing exministra zdravotníctva Tomáša Druckera: 

Drucker má toho dosť a kvôli postoju k očkovaniu si podal troch bývalých premiérov (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Som zhrozený z postoja politikov, skonštatoval Drucker

Drucker bol spolu na tlačovej konferencii aj s Lukášom Baňackým, ktorý je starostom mestskej časti Lamač v Bratislave a je aj súčasťou Ústredného krízového štábu za ZMOS. Drucker začal s tým, že je zhrozený zo správania aktuálnych politikov v súvislosti s očkovaním. "Som zhrozený z toho, ako posledný týždeň komunikujú niektorí politici a neverím, ako dokáže niekto takto klesnúť len s cieľom udržania preferencií," adresoval kritiku aktuálnym politikom exminister zdravotníctva.

Exminister Drucker šokuje: VIDEO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

To, čo robia poslední traja expremiéri je smutné

Bývalý šéf rezortu zdravotníctva si potom hneď podal aj posledných troch bývalých premiérov. "Hovorím o troch bývalých predsedoch vlád SR. Je smutné, že bývalí premiéri zachádzajú do poloprávd a extrému. Ja by som chcel z tohto miesta ako bývalý minister zdravotníctva vyzvať všetkých politikov: Ľudia dnes potrebujú stabilitu a pomoc. Ak sa chceme vyhnúť alebo zmierniť tretiu vlnu, potrebujeme jednotu a podporu. Jedným z kľúčových nástrojov je aj očkovanie," apeluje na verejnosť Drucker.

Lengvarského vedeniu sa ušlo aj pochvaly

Drucker však len nekritizoval. Ocenil nové vedenie ministerstva zdravotníctva. "Musím vyzdvihnúť súčasne vedenie MZ SR, že nepolitikárčilo. Zasadá Ústredný krízový štáb, ktorý už nevedie Igor Matovič a preto tie závery sú konštruktívnejšie," adresoval slová podpory novému ministrovi Vladimírovi Lengvarskému.

Exminister Drucker šokuje: VIDEO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ľudia, nebláznime, dajme sa zaočkovať

Potom sa líder Dobrej voľby opäť vrátil k téme očkovania a vyzýval aj voličov, pričom pochválil aj prezidentku Zuzanu Čaputovú za jej včerajší prejav na túto tému. "Vyzývame ľudí, aby nezvažovali, ale dali sa zaočkovať. Oceňujem prejav prezidentky, no ocenil by som viacero takýchto prejavov, videl som ju včera prvýkrát v tejto téme," vytkol hlave štátu Drucker.

"Musím povedať, že to, čo predvádzajú Matovič, Fico a bohužiaľ aj Pellegrini je obrovské sklamanie. Sklamanie z toho, že len s cieľom toho, aby udržali preferencie, sú ochotní sa znížiť k polopravdám," skonštatoval sklamaný Drucker.

Viac o téme: Tomáš DruckerDobrá voľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu