Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Slovensku chce vzniknúť 13 nových politických strán

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na Slovensku chce momentálne vzniknúť 13 nových politických strán. Oznámenie o zbieraní podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR. Na registráciu potrebujú minimálne 10.000 podpisov od občanov. V roku 2021 vznikla zatiaľ politická strana Slovenský Patriot a nezanikla žiadna politická strana. Uviedla to Michaela Paulenová z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra.

Oznámenie o zbieraní podpisov na vznik politickej strany zverejnili na webstránke rezortu vnútra subjekty Právo Slovenskej republiky, Rómska strana, ODS - Občianski demokrati Slovenska, Budúcnosť pre Slovensko, Alternatíva pre Slovensko, Domov - národná strana, Spoločnosť, Naša vlasť, Občan Národ Spravodlivosť, Slovenská pirátska strana, Pirátska strana, Strana občanov Slovenska a Národná sila Slovenska.

Na Slovensku momentálne funguje vyše 160 politických strán a hnutí, z toho je vyše 90 v likvidácii. Zakladatelia strany musia vyzbierať aspoň 10.000 podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splnia všetky zákonné podmienky, ministerstvo stranu zaregistruje.

Viac o téme: Politické stranyMinisterstvo vnútra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu