Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jazda na bicykli sa zmenila na chvíle hrôzy: VIDEO Neďaleko Bratislavy vyčíňal šialenec na nákladiaku

Bratislavská polícia sa zoberá šialenou jazdou vodiča nákladiaku
Bratislavská polícia sa zoberá šialenou jazdou vodiča nákladiaku (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Šiel ako blázon! Bratislavskí policajti ukázali agresívnu jazdu vodiča nákladiaku, ktorý ohrozil cyklistu. Incident sa mal odohrať v prvej polovici mája pri Lozorne.

Na sociálnej sieti sa objavilo desivé video. Z pohľadu cyklistu zachytáva šialenú jazdu šoféra nákladiaku so senickou ŠPZ. Incident sa mal odohrať 11. mája blízko Lozorna v okrese Malacky.

Bratislavská polícia sa zoberá šialenou jazdou vodiča nákladiaku (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Videom sa už zaoberá polícia. „Prípadom sa v súčasnosti zaoberá vecne a miestne príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ Malacky. Malackí policajti vec objasňujú ako podozrenie zo spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Po zabezpečení všetkých potrebných podkladov v rámci objasňovania, bude tento incident odstúpený príslušnému správnemu orgánu na prejedanie a rozhodnutie v danej veci,“ priblížili ochrancovia zákona.    

Ako pripomenuli, zákon o cestnej premávke jasne hovorí, že vodič nesmie pri predchádzaní ohroziť ani obmedziť vodiča vozidla, pred ktoré sa po predídení zaraďuje; pritom je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy. Pri predchádzaní tiež musí zachovávať dostatočný bočný odstup od predchádzaného vozidla, osobitne od cyklistu a chodca.

Viac o téme: Jazda CyklistaVodičNákladiakPolícia Lozorno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu