Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia zadržala Bielorusa, ktorý prevážal dvanástich nelegálnych migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

BRATISLAVA – Policajti zadržali na východnej hranici Bielorusa, ktorý sa cez územie SR snažil nelegálne previezť 12 migrantov. Za zločin prevádzačstva hrozí 24-ročnému mužovi v prípade dokázania viny väzenie na sedem až desať rokov.

V súčasnosti obvineného muža zadržali vo štvrtok (13. 5.) ráno medzi obcami Dúbrava a Ubľa v okrese Snina. „Policajti hraničnej kontroly zastavili vozidlo, ktoré Bielorus šoféroval. Okrem neho sa v ňom nachádzalo 12 nelegálnych migrantov z Indie, Eritrey a Bangladéša,“ priblížila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Ani jeden z cudzincov vo veku od 18 do 26 rokov nemal  doklady ani povolenie na pobyt na Slovensku. „Policajti tiež zistili, že vodič mal sľúbenú odmenu vo výške 800 amerických dolárov za prevoz nelegálnych migrantov cez územie SR,“ dodala Bárdyová.

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP obvinil vodiča zo zločinu prevádzačstva, spracoval aj návrh na jeho väzobné stíhanie. "Nelegálnych cudzincov prevzali pracovníci cudzineckej polície a vykonávajú ďalšie procesné úkony smerujúce k ich vyhosteniu z územia SR,“ dodala hovorkyňa.

Viac o téme: Polícia MigrantiBielorus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu