Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zadržali nelegálneho migranta: Po prekročení hranice ho umiestnili v Medzilaborciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

HUSÁK – Maloletého Alžírčana, ktorý v nedeľu 9. mája nelegálne prekročil ukrajinsko-slovenskú hranicu, umiestnili v Centre pre deti a rodiny v Medzilaborciach. Informovala o tom hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Ako uviedla, hraničiari zadržali nelegálneho migranta v katastrálnom území obce Husák v okrese Sobrance po tom, čo na jeho prítomnosť políciu telefonicky upozornil miestny obyvateľ.

"Cudzinca predviedli na oddelenie v súlade s protiepidemiologickými opatreniami vydanými Úradom verejného zdravotníctva SR. Z dôvodu, že zadržaný cudzinec je neplnoletý, teda ide o osobu maloletú bez sprievodu, bol kontaktovaný Orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately Michalovce, pracovisko Sobrance," doplnila Kopernická s tým, že pri jeho vypočúvaní bola preto okrem tlmočníčky prítomná aj pracovníčka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Michalovce. Po absolvovaní RT-PCR testu s negatívnym výsledkom ho sociálna pracovníčka previezla do Medzilaboriec.

Viac o téme: HraniceMigráciaHusákAlžírčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu