Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výborná práca trnavského policajta: Cez tiesňovú linku zachránil život tínedžerovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

TRANAVA – Život tínedžera visel na vlásku. Osemnásťročný mladík sa v naliehavej životnej situácii obrátil na tiesňovú linku polície. Na jej konci bol, našťastie, duchaprítomný operátor.

Policajné šteniatko Jairo rastie ako z vody, má dobrého učiteľa (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Ľudský prístup a profesionalita policajta pôsobiaceho v Operačnom stredisku v Trnave zachránila život 18-ročnému mužovi. Ako uviedla krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová, operátor linky 158 mladíkovi podal pomocnú ruku v naliehavej životnej situácii. „Operátor, ktorý je na tejto pozícii len niekoľko mesiacov, situáciu vyhodnotil správne. Pri komunikácii využil dlhoročnú prax, ktorú získal pôsobením na obvodnom oddelení,“ uviedla Antalová.

Čítajte aj: Motorkárska sezóna má prvú obeť! Zranený Púchovčan zomrel v nemocnici: Dôležité rady polície

Tínedžer sa na tiesňovú linku obrátil v noci. Policajt vytušil, že mu ide o život. „Popri základných otázkach, ktoré operátor štandardne položí každému volajúcemu na linku 158, vytušil, že v tomto prípade ide o volanie o pomoc v naliehavej životnej situácii. Policajt sa počas rozhovoru zameral na mladíkove súkromie a poskytol mu tak priestor sa vyrozprávať. Medzitým práporčík posunul informáciu kolegom, ktorí do budovy v Trnave vyslali policajnú hliadku. Až do jej príchodu mal mladého muža stále na linke a hovor ukončil, až keď mal istotu, že kolegovia osobu našli,“ priblížila hovorkyňa a dodala, že výbornú prácu odviedol celý tím operačného strediska. Mladík skončil v rukách záchranárov.

Viac o téme: PomocLinkaZáchranaPolícia Tiesňová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu