Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V utorok má byť 30 stupňov! No potom... táto PREDPOVEĎ počasia je ako ľadová sprcha!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Počasie sa budúci týždeň naozaj vyblázni. Začiatok týždňa sa bude niesť v znamení poriadneho vetra a vysoký teplôt, postupne sa však treba pripraviť na búrky, dážď a ochladenie. Zdá sa, že príjemné stabilné teplé a slnečné dni sú stále iba hudbou budúcnosti.

Desivá PREDPOVEĎ: Počet bleskov sa má v budúcnosti zdvojnásobiť, hrozí katastrofa

V pondelok má byť podľa predpovede SHMÚ slnečno a na západe veterno. Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 až 26, v južnej polovici západného Slovenska na 28 stupňov. Fúkať má juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou 10 až 35 km/h, na západe lokálne okolo 45 km/h a v nárazoch okolo 70 km/h. Na horách čakajte prudký vietor až víchricu.

V hlavnom meste je jar v plnom prúde: Bratislava rozkvitla (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Prúdenie teplého vzduchu bude pokračovať aj v utorok. Deň má byť jasný až polojasný. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 12 až 6, na západe na 17 až 12 stupňov. Najvyššia denná teplota bude atakovať 25 až 30 stupňov. Na Orave a pod Tatrami bude o čosi chladnejšie. S vetrom sa však stále nerozlúčime. Potrápi nás juhovýchodný až južný vietor s  rýchlosťou 10 až 30 km/h, cez deň na juhozápade miestami okolo 35 km/h a tam v nárazoch okolo až okolo 65 km/h.

V utorok má byť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V stredu sa k nám smerom od Nemecka začne presúvať studený front, čo bude mať za následok postupné ochladzovanie. Bude však jasno až polojasno s postupným pribúdaním oblačnosti, prehánkami a ojedinele aj búrkami. Najnižšia nočná teplota klesne na 13 až 7, na juhozápade na okolo 15 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 22 až 27, na krajnom západe miestami na okolo 20 stupňov.

Vo štvrtok už má byť oblačno až zamračené. Miestami sa vyskytne dážď, prehánky či búrky. Ochladenie bude citeľné. Ortuť teplomera v noci bude ukazovať 14 až 8 stupňov. cez deň najviac len 15 až 21 stupňov.

V utorok má byť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Podobné podmienky si pre nás počasie pripravilo aj v piatok. Opäť bude oblačno až zamračené a miestami dážď alebo prehánky, na hrebeňoch Tatier snehové. Najnižšia nočná teplota spadne na 12 až 6 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne iba 14 až 20 stupňov. 

S predpoveďou na sobotu to nevyzerá o nič lepšie. Aj v polovici mája bude oblačno až zamračené, miestami príde dážď alebo prehánky. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 10 až 4, najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 16 až 22 stupňov.

Viac o téme: PočasieSHMÚPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu