Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Palko: Na Paškovom mieste by som podal demisiu

Koalícia i opozícia si podľa Palka robí imunitou z ľudí žarty.
Koalícia i opozícia si podľa Palka robí imunitou z ľudí žarty. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Koalícia, ale trošku aj opozícia si podľa poslanca NR SR Vladimíra Palka pri rokovaní o imunite urobila z ľudí žarty. Ako uviedol Palko v utorkovej relácii TV JOJ De Facto, predseda NR SR Pavol Paška sa tváril pri predkladaní návrhu zúžiť imunitu poslancov, že ide o veľkú tému, ale nakoniec ho nepodporil nik z koaličných poslancov.

„Na jeho mieste by som podal demisiu,“ uviedol Palko. Podľa neho opozícia zasa kritizuje vyhlásenia Roberta Fica, že chce opozičných politikov zatvárať, a na druhej strane mu to chce nerozumne uľahčiť.

Podľa Palka, keď zúženie imunity predkladala vláda, v ktorej bolo aj KDH, zneužitie moci nehrozilo. „My sme vedeli, že moc zneužívať nebudeme. Za našej vlády nezákonnosti nehrozili,“ zdôraznil.

Poslanec Smeru-SD Boris Zala uviedol, že on je proti zúženiu imunity, pretože minister vnútra má vždy moc proti poslancom. Na druhej strane je za trestanie nepoctivých poslancov a najlepším trestom by podľa neho bolo, ak by ich voliči viac nezvolili. Upozornil, že opozícia sa snaží vládu obviňovať z nedemokratických praktík, pretože u občanov prehráva na celej čiare, a už jej to raz vyšlo pri vláde v rokoch 1994 až 1998.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu