Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS Nové rozdelenie okresov: Od pondelka sú v bordovej fáze už len dva! Tri dobré správy pre Slovensko

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Od budúceho pondelka (10. 5.) nebude podľa COVID automatu ani jeden okres v čiernej fáze. V bordovej fáze budú dva, červených bude 33 a v ružovej fáze ich bude 44. Vláda SR na svojom stredajšom rokovaní schválila v rámci COVID automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.

Vláda dnes schválila nové rozdelenie okresov. Podľa neho budú v bordovej fáze už len dva okresy, čo sa týka Bratislavy a Košíc, tie prechádzajú už do voľnejšej ružovej fázy.

VIDEO Aktuálna epidemiologická situácia

Tri dobré správy pre Slovensko: Situácia sa aj naďalej zlepšuje, máme 44 ružových okresov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 14:54 "26. júna je termín na spustenie aplikácie Covid pass v celej Európe," povedal Lengvarský.

Aktualizované 14:34 "Pokiaľ bude dostatok dávok na očkovanie aj v treťom kvartále, nevylučujem túto možnosť," povedal Lengvarský na margo toho, či si budeme môcť vybrať vakcínu. Najväčší záujem je o Pfizer. 

KORONAVÍRUS Nové rozdelenie okresov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MZ SR)

Aktualizované 14:31 Do konca mája príde vyše 1,5 milióna vakcín. Prvú dávku dostalo už 21 percent obyvateľov. Vybudovanie imunity však trvá zhruba štyri týždne.

Aktualizované 14:30 Zákaz vychádzania ostáva platný, potvrdil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, aj keď ministerka Veronika Remišová navrhla jeho zrušenie.

KORONAVÍRUS Nové rozdelenie okresov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MZ SR)

Aktualizované 14:24 Od budúceho týždňa by sme sa mali riadiť už len regionálnym COVID automatom, teda okresy sa riadia podľa toho v akej fáze sú. "Splnili sme limit 1500, čo je vypnutie národného limitu," uviedol Mišik. Nadpolovičná väčšina okresov je ružových. Zhoršil sa len jeden okres. "Sobrance prešli z hodnotenie ružového do červeného," povedal. 

KORONAVÍRUS Nové rozdelenie okresov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MZ SR)

Aktualizované 14:22 Situácia sa síce zlepšuje, no stále je vážna, a preto úrady avizujú, aby ľudia stále dodržiavali odstupy a hygienu a nosili rúška. "Naďalej prijímame do nemocníc menej ako sto pacientov denne," povedal Mišík s tým, že obsadenosť na pľucnej ventilácii je stále okolo 60 percent.

KORONAVÍRUS Nové rozdelenie okresov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MZ SR)

Aktualizované 14:20 Situácia na Slovensku sa stále zlepšuje. Vedúci Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík uviedol, že pre Slovensko má tri dobré správy. Prvou je to, že sme sa prehupli cez milión zaočkovaných osôb. "Dobrou správou je aj to, že výrazne klesá počet pacientov v nemocniciach," povedal. 

Bratislava a Košice sú už v ružovej fáze

V súlade s Alert systémom pre monitorovanie vývoja epidémie a prijímanie protiepidemických opatrení v závislosti od intenzity šírenia koronavírusu s účinnosťou od 10. mája 2021 sa okresy rozdielia po novom. 

VIDEO Podľa Márie Kolíkovej zákaz vychádzania ešte potrvá

Mária Kolíková na rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Tretí stupeň varovania (bordová fáza) - okres Myjava, okres Považská Bystrica

Druhý stupeň varovania (červená fáza) - okres Bánovce nad Bebravou, okres Banská Bystrica, okres Banská Štiavnica, okres Bardejov, okres Bytča, okres Čadca,okres Detva, okres Dolný Kubín, okres Gelnica,okres Humenné, okres Ilava, okres Kežmarok, okres Kysucké Nové Mesto, okres Levoča,okres Martin, okres Medzilaborce, okres Nové Mesto nad Váhom, okres Prešov, okres Revúca, okres Ružomberok, okres Sabinov, okres Sobrance, okres Stará Ľubovňa,okres Svidník, okres Trenčín, okres Trnava,okres Turčianske Teplice,okres Tvrdošín, okres Veľký Krtíš, okres Vranov nad Topľou, okres Žarnovica, okres Žiar nad Hronom a okres Zvolen

Prvý stupeň varovania (ružová fáza) - okres Bratislava I.-V., okres Brezno, okres Dunajská Streda,okres Galanta,okres Hlohovec, okres Komárno, okres Košice I.-IV., okres Košice-okolie,okres Krupina, okres Levice, okres Liptovský Mikuláš, okres Lučenec, okres Malacky, okres Michalovce, okres Námestovo, okres Nitra, okres Nové Zámky,okres Partizánske, okres Pezinok okres Piešťany, okres Poltár, okres Poprad,okres Prievidza, okres Púchov, okres Rimavská Sobota, okres Rožňava, okres Šaľa, okres Senec, okres Senica, okres Skalica, okres Snina, okres Spišská Nová Ves, okres Stropkov, okres Topoľčany, okres Trebišov, okres Žilina a okres Zlaté Moravce

Viac o téme: VládaBratislavaKošiceKoronavírusCOVID automatRozdelenie okresov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu