Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Holý vracia úder: Pán Šutaj Eštok, to auto vlastní moja firma! Venujte sa radšej zákonom, nie pseudokauzám

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok dnes na sociálnej sieti "upozornil" na to, že vicepremiér Štefan Holý používa luxusné auto. Vicepremiér však neváhal a úder mu vrátil. Mercedes, na ktorom jazdí, totiž vlastní jeho firma.

Opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok, ktorý je členom strany Hlas-SD, na sociálnej sieti kritizoval podpredsedu vlády Štefana Holého. Dôvodom na kritiku podľa neho bolo požičané luxusné auto a dokonca ho označil za najväčšieho papaláša. Luxusné auto však vlastní Holého firma. 


Opozičný poslanec hovorí o vládnom papalášizme: Drsná kritika! Vicepremiér si požičal luxusné auto


Namiesto služobného používam vlastné auto

Holý totiž namiesto služobného auta bezplatne používa svoje auto. "Od pána Šutaj Eštoka by som ako od právnika očakával, že zvláda aspoň základné čítanie zmlúv s porozumením. Pán Šutaj Eštok má asi pocit, že jeho lživé konštrukcie pre jeho publikum stačia, ja si však myslím, že ľudia si vedia urobiť názor sami a nie sú odkázaní na jednoduché manipulácie," napísal v reakcii Holý. 

Holý vracia úder: Pán
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Maarty)

V zmluve, ktorú Šutaj Eštok zverejnil, je uvedené, že spoločnosť NOESIS Strategies, s.r.o., zapožičala bezodplatne auto pre štát. Ide o firmu, v ktorej je Holý konateľom a o auto, ktoré jeho firma vlastní od roku 2009. "Je to zrejmé aj z majetkového priznania. Toto auto používam ako služobné a štát teda nemusel pre mňa žiadne služobné auto kupovať. Štát platí len palivo a údržbu, tak, ako by robil aj v prípade štátneho auta. Zmluva je uzatvorená len na dobu, počas ktorej som v štátnej funkcii," uviedol Holý.

Majetkové priznanie Štefana Holého
Zobraziť galériu (4)
Majetkové priznanie Štefana Holého

Holý vracia úder: Pán
Zobraziť galériu (4)

Posielajte odkazy na návrhy zákonov, nie na vymyslené pseudokauzy

Keď teda vo funkcii skončí, skončí aj zmluva. "Ide pritom o bežný postup, ktorý v minulosti využili viacerí ministri. Rozumiem, že pán poslanec hľadá senzáciu a chce sa zviditeľniť, nabudúce však uvítam, ak bude posielať odkazy napríklad o návrhoch zákonov a nie o vymyslených pseudokauzách a ním nepochopených zmluvách," dodal. 

Viac o téme: AutoMatúš Šutaj EštokŠtefan Holý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu