Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slová analytikov Matovič nerozdýcha! Porovnali šéfov delegácií, ktorí podpisovali zmluvu k Sputniku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, SITA/AP, Twitter/Sputnik V)

BRATISLAVA – Analytici z projektu Dáta bez pátosu, ktorí sa intenzívne venujú pandémii nového koronavírusu, tentoraz zamerali svoju pozornosť aj na porovnanie "dohadovačov" dnes už verejnej zmluvy k Sputniku V. Ide o Kirilla Dmitrijeva a Igora Matoviča, do ktorého sa teda poriadne obuli!

Naď o zmluve na Sputnik veľa nevie, no prekvapený nie je: Podpisovali sa zmluvy, kde obchodné tajomstvo zakazovalo zverejnenie (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„Nepotrebujeme ani čítať zmluvu, robíte to mnohí a kompetentne. My sme porovnali dáta k vedúcim delegácií, ktorí podpisovali tú zmluvu,“ podotkli na úvod analytici.

Je to tu! Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo zmluvu o nákupe vakcín Sputnik V

Reč je o Igorovi Matovičovi, ktorý ešte ako premiér vyjednal v Moskve dodávku vakcíny Sputnik V. Dohadoval ju s Kirillom Dmitrijevom, šéfom Ruského fondu priamych investícií. „Keď Dmitriev končil v 2010 v L.A. po Goldman Sachs aj v McKinsey, tak Igor končil s regioPRESSom v Trnave,“ skonštatovali Dáta bez pátosu.

Kirill Dmitriev
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Sputnik V)

Analytici narážajú tiež na fakt, že zatiaľ čo Dmitrijev vyštudoval Stanfordskú a Harvardskú univerzitu a dnes je vďaka svojim pracovným skúsenostiam jedným z najvplyvnejších ľudí v ruskej ekonomike, tak Matovič získal magisterský titul za diplomovú prácu, v ktorej mal vykradnúť citácie z dvoch kníh a túto diplomovku vydal za svoje dielo, pričom ani jeho profesijné skúsenosti nie sú bohaté.   

Slová analytikov Matovič nerozdýcha!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

„Robil v regionPRESS, s. r. o., konateľ (1998 – 2010), a pred tým si uvádza Mgr. Igor Matovič - regionPRESS, živnostník, a ešte z transakcií sa uvádza, že dal prepísať z poznámok sestre kamaráta svoju diplomovku a v roku 2007 firmu na svoju manželku,“ uviedli analytici.

Viac o téme: Igor MatovičSputnik VKirill Dmitrijev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu