Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Najvyšší súd rozhodol! Muž, ktorý je obvinený so Zoroslavom Kollárom, ostáva vo väzbe

NAKA spustila akciu VÍCHRICA Zobraziť galériu (2)
NAKA spustila akciu VÍCHRICA (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Senát Najvyššieho súdu SR na štvrtkovom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného podnikateľa Jozefa Kertésza proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorým bol vzatý do väzby pre pokračovací zločin podplácania a zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. NS SR zamietol aj jeho žiadosť o nahradenie väzby písomným sľubom. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Obhajca Zoroslava Kollára potvrdil, že jeho klientovi bolo kvôli zadržaniu šefa SIS vznesené obvinenie (Zdroj: Topky/Maarty)

Jozef Kertész teda zostáva v kolúznej a preventívnej väzbe. Je obvinený spolu s ďalšími osobami v prípade podplácania bývalého šéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta Makóa v kauze ilegálnej výroby cigariet. O jeho väzobnom stíhaní rozhodol koncom marca ŠTS v Pezinku. Ďalšieho spoluobvineného Gabriela Bihercza súd do väzby nezobral.

NAKA pátra po mužovi z mafiánskych zoznamov: Je známy aj z FOTO s Borisom Kollárom!

Spolu s nimi je v kauze obvinený aj podnikateľ Tomáš Rajecký, Zoroslav Kollár a Ľudovít Makó. Skupina je obvinená z korupčných trestných činov v súvislosti s ilegálnou výrobou cigariet. V júli 2019 mali prostredníctvom štvrtej osoby v jednom byte v Bratislave a v reštaurácii prostredníctvom Tomáša Rajeckého a Zoroslava Kollára odovzdávať úplatky Ľudovítovi Makóovi. Ten ich mal včas varovať o prípadnom zásahu proti výrobe ilegálnych cigariet a ich pašovaniu. Úplatky sa mali pohybovať vo výške od 10.000 do 150.000 eur mesačne.

Slovenský Texas a sátorovci

Jozef Kertész figuruje aj v kauze Slovenský Texas, kde padli v decembri minulého roka obvinenia v súvislosti s daňovými podvodmi s pohonnými hmotami. Rovnako vtedy mali poskytnúť Ľudovítovi Makóovi úplatok 200.000 eur.

Gabriela Bihercza zase v minulosti spájali so zločineckou skupinou sátorovcov. Gang má na svedomí najmenej 80 ľudských životov.

Viac o téme: Najvyšší súdĽudovít MakóZoroslav KollárJozef Kertész
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu