Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prekvapenie v opozícii: Bývalý poslanec Remišovej Kollár vstúpil do novej strany, VIDEO vo veľkom štýle

Miroslav Kollár
Miroslav Kollár (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR a primátor Hlohovca Miroslav Kollár vstupuje do mimoparlamentnej strany Spolu. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii. Kollár sa dostal do parlamentu ako člen strany Za ľudí, ktorej bol aj podpredsedom.

Z koalície i zo strany odišiel vo februári po kritike vlády a vtedajšieho premiéra Igora Matoviča (OĽANO) za zvládanie pandémie. Kollár pripomenul dôvody svojho odchodu z koalície. "Každý deň som ako primátor okresného mesta videl reálne dosahy tohto chaotického vládnutia," poznamenal a kritizoval neefektívne riadenie boja s pandémiou. Situácia sa podľa neho ani po rekonštrukcii vlády veľmi nezmenila. Skonštatoval, že k strane Spolu sa pridal aj preto, že "bez veľkých rečí" prinášala riešenia v teréne.

Brífing predsedu strany Spolu - občianska demokracia Juraja Hipša (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kollár v auguste minulého roka kandidoval za šéfa Za ľudí. Predsedníčka Veronika Remišová jeho odchod vo februári okomentovala tým, že k tomuto kroku smeroval, odkedy prehral v boji o predsedu strany. Tvrdila tiež, že sklamal svojich voličov. Okrem Kollára odišiel z koalície a strany Za ľudí aj poslanec Tomáš Valášek. Ten nedávno oznámil svoj vstup do mimoparlamentného Progresívneho Slovenska.

Viac o téme: StranaSpoluMiroslav KollárParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu