Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Záujemcovia o očkovanie môžu dostať nový termín vakcinácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Attila Balazs/MTI via AP)

BRATISLAVA - Niektorí záujemcovia o očkovanie proti novému koronavírusu, ktorým už poslali časy ich vakcinácie, mohlo Národné centrum zdravotníckych informácií prideliť nové termíny očkovania. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Ako priblížila, dôvodom zmeny bola technická chyba, pre ktorú boli termíny vyhradené na druhé očkovanie pridelené záujemcom v čakárni, ktorí boli prihlásení na prvú dávku vakcíny. "Prioritu pri očkovaní totiž majú osoby, ktoré už dostali prvú dávku vakcíny a po uplynutí stanovenej doby je nevyhnutné, aby sa dostavili na druhú dávku očkovacej látky," uviedla.

Počas víkendu museli preto preplánovať záujemcov o prvú dávku, ktorým boli prideľované najbližšie voľné termíny v nimi zvolených alebo najbližších očkovacích centrách. MZ SR upozorňuje, že každý záujemca, ktorému bol pridelený nový termín, o tom bude informovaný prostredníctvom SMS správy a emailu.

Podľa rezortu zdravotníctva nastal problém pri prideľovaní termínov pri nasadení bezpečnostného systémového riešenia na overovanie identity záujemcov voči registru obyvateľstva NCZI. "Chyba, ktorá sa týkala očkovacích centier v ôsmich nemocniciach a siedmich poliklinikách už bola odstránená," dodala Eliášová s tým, že všetci očkovaní prvou dávkou už boli preplánovaní na nový termín a platí ten, ktorý im bol pridelený ako posledný.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu