Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Predseda Konferencie biskupov Stanislav Zvolenský verí, že obmedzenia sa ešte viac uvoľnia

Predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský
Predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a zároveň aj bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský ďakuje za obnovenie bohoslužieb s účasťou veriacich. Verí, že sa obmedzenia čoskoro uvoľnia ešte viac, aby sa bolo možné vrátiť k "normálnemu" sláveniu bohoslužieb. Informuje o tom KBS na svojom webe.

S účasťou verejnosti boli verejné bohoslužby doteraz zakázané od 1. januára. "S vďačnosťou voči Pánu Bohu myslím na všetky naše kostoly, v ktorých sa obnovili bohoslužby s účasťou našich veriacich," povedal arcibiskup Zvolenský.

"Zároveň si uvedomujem, že s disciplinovanosťou môžeme zároveň prispieť k tomu, aby sa tie obmedzenia ešte viac uvoľnili a aby sme sa mohli vrátiť k normálnemu sláveniu našich bohoslužieb," dodal predseda KBS.

Od pondelka 19. apríla sú opäť umožnené verejné bohoslužby. Počet návštevníkov v kostole v jednom okamihu nesmie prekročiť koncentráciu jeden návštevník na 15 štvorcových metrov z plochy priestoru určeného pre návštevníkov. Ak táto plocha nedosahuje 90 štvorcových metrov, môže sa tam nachádzať najviac šesť návštevníkov. Do počtu zúčastnených sa nezapočítavajú deti do desať rokov v sprievode dospelej osoby.

Z uznesenia vlády vyplýva, že pri ceste na pohreb blízkej osoby, uzavretie manželstva a krst sa nevyžaduje test. Rovnako nebude vyžadovaný ani na vstup na bohoslužbu.

Viac o téme: UvoľneniePandémiaPredsedaObmedzeniaStanislav ZvolenskýKoronavírusBohoslužbyKonferencia biskupov Slovenska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu